REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Ιανουαρίου 2022

Οι Times του Λονδίνου υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν

Οι Times του Λονδίνου υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο Μουσείο της Ακρόπολης το «θραύσμα Fagan» από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο, το οποίο «λήφθηκε όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσονται οι Times του Λονδίνου αναφορικά με το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, αντιστάθηκαν στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστραφούν», αναφέρουν οι Times σε άρθρο τους με τίτλο: «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την ελληνική κληρονομιά».

Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο Μουσείο της Ακρόπολης το «θραύσμα Fagan» από το Μουσείο Antonino Salinas του Παλέρμο, το οποίο «λήφθηκε όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube