Ο πρόεδρος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters είναι ο πρώτος επενδυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer

Ο πρόεδρος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters είναι ο πρώτος επενδυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters καυχιέται επίσημα για την «απουσία κάθε προκατάληψης», αλλά η εμπλοκή του προέδρου του στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer εγείρει το ερώτημα: πώς να εμπιστευτεί κανείς αυτά που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σχετικά με το θέμα των «εμβολίων» κατά της Covid;

Ο πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων και «ελεγκτή γεγονότων» Reuters είναι επίσης κορυφαίος επενδυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer.

Η επιρροή του James C. Smith και στις δύο οργανώσεις «εγείρουν σοβαρά ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων», σημείωσε η National Pulse, καθώς το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters όχι μόνο έδωσε σημαντική κάλυψη στο «εμβόλιο» covid-19 της Pfizer ειδικότερα, αλλά συνέβαλε επίσης σε μεγάλο βαθμό στην δυσφήμηση των σκεπτικιστών και σε οποιαδήποτε κριτική της επίσημης έκδοσης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters θεωρείται μια από τις κύριες πηγές διεθνών ειδήσεων. Τα τηλεγραφήματα του συλλέγονται από πολλά μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους. Στον κόσμο των ΜΜΕ, το Reuters αναφέρεται ακόμη και ως μία από τις È4 καλύτερες ανεξάρτητες και αμερόληπτες παγκόσμιες πηγές πληροφοριών».

Η National Pulse έχει απαριθμήσει περίπου 22.000 άρθρα του Reuters που αναφέρουν την Pfizer (σε σύγκριση με 8.200 που ανέφεραν τη Moderna) μόνο τον περασμένο χρόνο. Αυτά τα άρθρα παρουσιάζουν την Pfizer σε ένα συνολικά θετικό φως και το Reuters δυσφημίζει επίσης την κριτική κατά της Pfizer.

Αλλά είναι ο αυτοαποκαλούμενος ρόλος του Reuters ως «ελεγκτή των γεγονότων» που προσθέτει ακόμα στο μέγεθος της κλίμακας της χειραγώγησης. Μια έρευνα σχετικά με τους πιο πρόσφατους ελέγχους γεγονότων του Reuters δείχνει ότι η πλειοψηφία είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση των εμβολίων κατά της COVID-19 και στην άρνηση των παρενεργειών τους.

Για παράδειγμα, ένας πρόσφατος «έλεγχος των γεγονότων» δηλώνει ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια COVID-19 συνδέονται με αύξηση του αριθμού των αθλητών που καταρρέουν ή πεθαίνουν λόγω καρδιακών προβλημάτων όπως η μυοκαρδίτιδα».  Ο ισχυρισμός αυτός του πρακτορείου ειδήσεων Reuters γίνεται παρά την αναγνώρισή του ότι «αρκετές μελέτες δείχνουν πράγματι μια σύνδεση μεταξύ της μυοκαρδίτιδας και των εμβολίων Pfizer/BioNTech και Moderna».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ Michael Yeadon έχει καταγράψει τουλάχιστον δύο δωδεκάδες πρόσφατα περιστατικών αθλητών που έχουν καταρρεύσει, αρρωστήσει ή πεθάνει, κυρίως λόγω καρδιακών προβλήματων, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός τέτοιων γεγονότων έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Άλλα άρθρα του Reuters στην κατηγορία «έλεγχος γεγονότων» ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν «στοιχεία ότι το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer προκαλεί τη νόσο του Αλτσχάιμερ» ή ότι δεν υπάρχουν «στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ενός πρώην επιστήμονα της Pfizer σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου COVID-19 στα παιδιά», αναφερόμενος στη δήλωση του Δρ Yeadon (πρώην αντιπροέδρου της Pfizer)  ότι «τα εμβόλια COVID-19 είναι «50 φορές πιο πιθανό» να σκοτώσουν παιδιά από την ίδια την COVID-19».

Θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένας «έλεγχος γεγονότων» του Reuters που επιβεβαιώνει μια κριτική για τα «εμβόλια» κατά της covid-19 της Pfizer ή άλλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σμιθ συμμετέχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο ενός τμήματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και συμμετέχει επίσης μεταξύ των συμβούλων του British American Business και του Atlantic Council.

Έχετε τώρα επιβεβαίωση ότι δεν πρέπει να εμπιστευθείτε καθόλου τα μέσα ενημέρωσης του Συστήματος.

Η αρχική προέλευση αυτού του άρθρου είναι medias-presse.info

Πνευματικά δικαιώματα © Media Pressmedias-presse.info, 2021

Le président de l’agence de presse internationale Reuters est le premier investisseur et membre du conseil d’administration de Pfizer | Mondialisation – Centre de Recherche sur la Mondialisation

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube