Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Ιανουαρίου 2022

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση Ερντογάν για συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση Ερντογάν για συνομιλίες για την Ουκρανία

Επίκειται συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν για το Ουκρανικό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία TASS της Ρωσίας και Anadolu της Τουρκίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όταν η κατάσταση με την πανδημία και τα χρονοδιαγράμματα των δύο ηγετών το επιτρέψουν, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε καθημερινή ενημέρωση στη Μόσχα.

“Ο πρόεδρος Πούτιν αποδέχτηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την πρόσκληση. Και συμφώνησαν ότι μόλις α) η επιδημιολογική κατάσταση και β) το επιτρέψουν τα χρονοδιαγράμματα, σίγουρα θα επωφεληθεί από αυτήν την πρόσκληση”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας υπήρξε “μια ορισμένη παύση” στη διεξαγωγή συνεδριάσεων της διακυβερνητικής επιτροπής και του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, του οποίου ηγούνται οι δύο πρόεδροι.

Το θέμα συζητήθηκε πολλές φορές στις πρόσφατες προεδρικές επαφές και ο Ερντογάν είπε ότι ήταν έτοιμος να φιλοξενήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις στην Τουρκία, είπε ο Πεσκόφ.

Την πρόσκληση γνωστοποίησε χτες ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος που είπε ότι κάλεσε τον Πούτιν στην Άγκυρα ώστε μαζί με την Ουκρανία να προσπαθήσουν να βρουν λύση στην κατάσταση που εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube