Ο πόλεμος της εξόντωσης των Κούρδων και η δημογραφική αλλοίωση συνεχίζονται στο Αφρίν
Η Τουρκία και οι τρομοκρατικές ομάδες της όπως το ISIS διαπράττουν γενοκτονία στο Αφρίν
Ιμπραχήμ Ιμπραχήμ
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Τουρκία και οι τρομοκρατικές ομάδες της όπως το ISIS και ο Εθνικός Στρατός της Συρίας έχουν διαπράξει κάθε είδους εγκλήματα κατά των Κούρδων στην πόλη Αφρίν.
Όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει η Τουρκία και οι τρομοκρατικές ομάδες της στο Αφρίν ταξινομούνται ως γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 της σύμβασης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της 9ης Δεκεμβρίου 1948. Περιπτώσεις καταστροφής, απαγωγής, λύτρων, σεξουαλικής βίας και συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος αυξάνονται μέρα με τη μέρα, και όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου χωρίς καμία αντίδραση. Λόγω της σιωπής των παγκόσμιων πολιτικών συστημάτων, οι κάτοικοι του Αφρίν προσπαθούν να επηρεάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη μεταφέροντας την εικόνα της τραγωδίας τους, με τη χρήση ειρηνικών, αστικών μέσων.
Στην τέταρτη επέτειο της τουρκικής επίθεσης κατά του Αφρίν, μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Η Εθνική Πρωτοβουλία για το Αφρίν) κυκλοφόρησε το hashtag #TurkeyOutOfEfrîn στις 7 μ.μ. την περασμένη Τετάρτη (19 Ιανουαρίου), σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στον κόσμο τι συμβαίνει στο Αφρίν , και να μεταφέρουν τη φωνή τους στους διεθνείς φορείς λήψης αποφάσεων. Οι κύριοι στόχοι του hashtag #TurkeyOutOfEfrîn είναι να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και να ενθαρρύνει την παγκόσμια κοινή γνώμη να απαιτήσει διεθνή παρέμβαση για να σταματήσει ο πόλεμος γενοκτονίας κατά των Κούρδων στο Αφρίν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει την υποστήριξή τους στην καμπάνια ακολουθώντας, συνεισφέροντας και κοινοποιώντας το hashtag. Η τελευταία ενημέρωση, σύμφωνα με τους δημιουργούς του hashtag, είχε απήχηση σε περισσότερους από 100.000 χρήστες. Αυτό το μεγάλο επίτευγμα πετυχαίνει παρά τις προσπάθειες του τουρκικού κράτους να κυκλοφορήσει ένα παρόμοιο hashtag με σκοπό να μπερδέψει το αρχικό.
Αρκετές κουρδικές, αραβικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρύματα μέσων ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει πανομοιότυπες εκθέσεις για το Αφρίν από την ημερομηνία της κατοχής του έως το τέλος του 2021 για να δείξουν τη σοβαρότητα της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Αφρίν.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πολλές άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Δίκτυο Ακτιβιστών του Αφρίν, η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Αφρίν και η Συριακή Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν επανειλημμένα δημοσιεύσει αναφορές για τον αριθμό των νεκρών, των απαγωγών και των εκτοπισμένων στο Αφρίν. Πρόσφατα και σε συνδυασμό με το hashtag #TurkeyOutOfEfrîn, το συριακό Alyam TV δημοσίευσε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει στο Αφρίν από την κατοχή του το 2018.
Δολοφονίες, απαγωγές, εκτοπισμοί και δημογραφικές αλλαγές μεταξύ 2018 και 2021:
Σκοτώθηκαν 655 άμαχοι, 90 από τους οποίους σκοτώθηκαν κάτω από βασανιστήρια.
86 γυναίκες σκοτώθηκαν, 70 γυναίκες υπέστησαν σεξουαλική επίθεση και υπήρξαν 6 περιπτώσεις αυτοκτονίας.
700 τραυματίστηκαν.
Πάνω από 300.000 Κούρδοι εκτοπίστηκαν βίαια από τον πληθυσμό του Αφρίν.
Έχουν χτιστεί τριάντα οικισμοί. Ο αριθμός των εποίκων ήταν 400.000, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν οικογένειες τρομοκρατικών στοιχείων συνδεδεμένων με τις ομάδες τζιχαντιστών, ιδίως Τουρκμενών.
Υπήρξε μια τεράστια μείωση στον κουρδικό πληθυσμό του Αφρίν από 95% το 2011 σε λιγότερο από 30% το 2021.
Κόπηκαν 3.434.900 ελαιόδεντρα,
Κάηκαν 12.000 δέντρα και 11 εκτάρια γεωργικής γης και δασών.
60 αρχαιολογικοί χώροι υποβλήθηκαν σε δολιοφθορές και καταστροφές.
28 ιερά και θρησκευτικοί χώροι καταστράφηκαν, όπου το Αφρίν αποτελούσε σημαντικό κέντρο για διάφορα δόγματα και θρησκείες.