Weather Icon
Video , Αιγαίο , Εθνικά Θέματα , Τουρκία 8 Ιανουαρίου 2022

Ο Ακάρ προκαλεί με Δυτική Θράκη και επέκταση χωρικών υδάτων από την Ελλάδα!

Ο Ακάρ προκαλεί με Δυτική Θράκη και επέκταση χωρικών υδάτων από την Ελλάδα!

Νέο παραλήρημα Ακάρ! Ο Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο για την επέτειο των 75 χρόνων από τη γέννηση του Αχμέτ Σαδίκ, ενός πολιτικού από την Κομοτηνή, ο οποίος πριν σκοτωθεί το 1995 σε τροχαίο, υπήρξε από τούς σημαντικούς πολιτικούς εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Μάλιστα την δεκαετία του 80 ήταν υπό την προστασία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ και παράλληλα συνδέθηκε με εθνικιστικούς οργανισμούς στην Τουρκία.

Δεν είναι άγνωστο άλλωστε, ότι τον Μάρτιο του 1990 ο εθνικιστικός οργανισμός “Τουρκική Εστία” (Τουρκικά: Türk Ocakları) βράβευσε τον Σαδίκ για την προσπάθειά του να ενισχύσει την μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πολιτικός μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου. Μεταξύ άλλων είπε, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως επεκτατική χώρα, γεγονός που χαρακτήρισε παράδοξο.

Παράλληλα σημείωσε τα προβλήματα που σύμφωνα με την Τουρκία υπάρχουν με την Ελλάδα. Το ίδιο βιολί δηλαδή με επιμονή στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά.

Η Ελλάδα «δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς και να πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή» να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν με κανέναν τρόπο και δεν πρέπει να μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν τέτοιο λάθος».

Συν τοις άλλοις ο Ακάρ κατηγόρησε την Αθήνα ότι υπονομεύει το ΝΑΤΟ και ότι χρησιμοποιεί ως εργαλείο τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

«Παρά την έκκλησή μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να εμφανιστεί ως θύμα», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας έχει μεταμφιεστεί σε πρόβατο για να κρύψει ότι συμπεριφέρεται παράνομα και επιθετικά κατά της Τουρκίας.

Η προκλητική ρητορική δια στόματος Ακάρ, δεν είναι πρωτόγνωρη. Παραμονές Χριστουγέννων ήταν όταν σε ομιλία του στην στρατιωτική ακαδημία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, είχε δηλώσει προκλητικά πως: «ακόμη και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο» που απέχει 1.950 μ. από τις τουρκικές ακτές, κατηγορώντας την Ελλάδα πως διεκδικεί θαλάσσια ζώνη γύρω από το νησί.

Δεν έμεινε όμως μόνο στα λόγια, αλλά προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση με κύριο αποδέκτη την Ελλάδα. Προκλητικό βίντεο που αναρτήθηκε στις επίσημες σελίδες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, έδειχνε σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας να κολυμπούν προς το νησί Τούζλα το οποίο -συμπωματικά- απέχει 1.950 μ. από τις εγκαταστάσεις της σχολής, στο πλαίσιο των «Προγραμματισμένων Εκπαιδεύσεων Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας».

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube