Weather Icon
Τουρκία 22 Ιανουαρίου 2022

O Ακάρ αποφεύγει ερωτήσεις για τις χιλιάδες αυτοκτονίες Τούρκων στρατιωτών

O Ακάρ αποφεύγει ερωτήσεις για τις χιλιάδες αυτοκτονίες Τούρκων στρατιωτών

Οι στρατζιώτες αυτοκτονούν στον τουρκικό στρατό και ο Ακάρ κρύβει τον πραγματικό αριθμό

Τεράστια η απόκλιση της επίσημης τουρκικής στατιστικής με αυτή ανεξάρτητων φορέων

Ο Tούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις του βουλευτή του CHP Μουράτ Μπακάν σχετικά με το πόσοι στρατιώτες αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, χιλιάδες «ύποπτοι θάνατοι» στρατιωτών έχουν καταγραφεί από το 2000.

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα έτη 2000-2012 δείχνουν 934 «ύποπτους θανάτους» στρατιωτών. Ωστόσο, ανεξάρτητες πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 3.000 στρατιώτες μεταξύ 2000 και 2020.

Ο βουλευτής υπέβαλε την ερώτηση στον Χουλουσί Ακάρ ενώπιον του κοινοβουλίου, διότι ήθελε να κάνει το υπουργείο να λογοδοτήσει για αυτήν την απόκλιση και να αποκαλύψει επίσημα στοιχεία για το πόσοι στρατιώτες αυτοκτόνησαν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας είπε ότι έχει ξεκινήσει «διοικητική έρευνα» για το θέμα και ότι ελήφθησαν «τα απαραίτητα μέτρα» εναντίον των υπευθύνων. Είπε επίσης ότι ο στρατός είχε όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες.

Ο Μουράτ Μπακάν επανήλθε λέγοντας ότι η απάντηση είναι ανεπαρκής: «Η απάντηση που δώσατε δεν ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις μας», είπε, για να συμπληρώσει αργότερα ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ακόμα ένα παράδειγμα του αυταρχικού μοντέλου διακυβέρνησης του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης συνέχισε τη σφοδρή κριτική του, λέγοντας ότι η έλλειψη απάντησης του Χουλουσί Ακάρ ήταν προσβολή για το αξίωμα και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί, καθώς και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τα στελέχη του κόμματός του, είναι να ικανοποιούνται οι επιθυμίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Το να μην απαντάς στο ερώτημα που θέτει ένας βουλευτής που εκλέγεται από το έθνος και εκτελεί το καθήκον του σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεις το Σύνταγμα και το νόμο. Κάθε βήμα που κάνουν [οι πολιτικοί του ΑΚΡ], κάθε ανάσα που παίρνουν, αναρωτιούνται, «τι θέλει ο πρόεδρος, τι λέει ο πρόεδρος», είπε.

https://www.pontosnews.gr/675087/kosmos/o-akar-apofeygei-erotiseis-gia-tis-chiliades-aytoktonies-toyrkon-stratioton/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube