Weather Icon
Καζακστάν 11 Ιανουαρίου 2022

Nέος πρωθυπουργός του Καζακστάν o Alihan İsmailov

Nέος πρωθυπουργός του Καζακστάν o Alihan İsmailov

Νέος πρωθυπουργός του Καζακστάν: «Θα ανταποκριθούμε και θα εφαρμόσουμε τα αιτήματα των πολιτών»

Δηλώνοντας ότι το πρωταρχικό του καθήκον είναι να διασφαλίσει τη μακροοικονομική σταθερότητα και να μειώσει τον πληθωρισμό στη χώρα, ο İsmailov είπε, «Όλες οι νόμιμες απαιτήσεις των πολιτών θα καταγραφούν και θα υλοποιηθούν».

Νέος πρωθυπουργός διορίστηκε στην κυβέρνηση που παραιτήθηκε μετά τις διαδηλώσεις κατά της αύξησης στο Καζακστάν.

Ο Πρόεδρος Kasım Cömert Tokayev παρουσίασε την υποψηφιότητα του Alihan İsmailov για τη θέση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης του Καζακστάν. Κατά την ψηφοφορία που έγινε στην Εθνοσυνέλευση, ο Ισμαήλοφ έγινε ο 12ος επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας λαμβάνοντας «ναι» από όλους τους βουλευτές των πολιτικών κομμάτων.

Ο 50χρονος Ismailov, ο οποίος διετέλεσε πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο, ανέλαβε την προσωρινή προεδρία μετά την παραίτηση της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού Askar Mamin στις 5 Ιανουαρίου μετά τις διαμαρτυρίες κατά των αυξήσεων των τιμών του υγραερίου στη χώρα.

Στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία, ο Ismailov ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Kasım Cömert Tokayev και τους αντιπροσώπους του που τον εμπιστεύτηκαν τέτοια στιγμή.

Δηλώνοντας ότι το πρωταρχικό του καθήκον είναι να διασφαλίσει τη μακροοικονομική σταθερότητα και να μειώσει τον πληθωρισμό στη χώρα, ο Ισμαΐλοφ είπε, «Όλες οι νόμιμες απαιτήσεις των πολιτών θα καταγραφούν και θα υλοποιηθούν».

Πηγή: artigercek.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube