Weather Icon
Τουρκία 5 Ιανουαρίου 2022

Με υπογραφή Ερντογάν: Αίρεται η απόφαση για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 5 μελών του ISIS και της Αλ Κάιντα

Με υπογραφή Ερντογάν: Αίρεται η απόφαση για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 5 μελών του ISIS και της Αλ Κάιντα

Ο Ερντογάν ακύρωσε τις κυρώσεις εναντίον μελών του ISIS και της Αλ Κάιντα

Η απόφαση για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 5 ατόμων που συνδέονται με το ISIS και την Αλ Κάιντα τροποποιήθηκε με την υπογραφή του προέδρου του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ), καταργήθηκαν οι διατάξεις σχετικά με ορισμένα πρόσωπα των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύτηκαν με το σκεπτικό ότι «συνδέονταν με το ISIS και την Αλ Κάιντα».

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την τροποποίηση του καταλόγου με αριθμό 1 στο παράρτημα της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ής Σεπτεμβρίου 2013 και με αριθμό 2013/5428 σχετικά με τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή προσώπων, οργανισμών ή οργανισμών που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του ΣΑΗΕ με αριθμό 1267, 1988 και 1989.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αίρονται οι κυρώσεις για τους «Mevlut Kar», «Denis Mamadou Gerhard Cuspert», «Nayef Salam Muhammad Ujaym Al-Hababi»,  «Turki Mubarak Abdullah Ahmad Al-Binali» και «Tuah Febriwansyah», οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των «προσώπων που συνδέονται με το ISIS και την Αλ Κάιντα» και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία είχαν δεσμευτοί.

Έτσι, τα αναφερόμενα πρόσωπα αφαιρέθηκαν από τον εν λόγω κατάλογο.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube