Weather Icon

Μάζης για σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, EastMed, Χοκστάιν και δηλώσεις Ροζάκη

Μάζης για σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, EastMed, Χοκστάιν και δηλώσεις Ροζάκη

Ιωάννης Μάζης: Σε κίνδυνο η παγκόσμια η ειρήνη! Δεν πρέπει να εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα

Στις νέες δηλώσεις Ροζάκη, την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας και τις εξελίξεις στον EastMed αναφέρθηκε ο Ιωάννης Μάζης.

Την περίοδο του ψυχρού πολέμου υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Διαφορές ιδεολογίας, φιλοσοφία διακυβέρνησης. Στην εποχή μας, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν. Η αντιπαράθεση γίνεται για να εδραιώσουν οι ΗΠΑ και οι Αγγλοσάξονες γενικότερα την ηγεμονία του. Ο κ. Μάζης υποστήριξε ότι μπαίνει σε κίνδυνο η παγκόσμια ειρήνη με τον τρόπο που πιέζουν την Ρωσία.

Όσον αφορά το non paper του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε, ότι στρέφεται εναντίον νόμου του Αμερικανικού Κράτους. Έτσι κατά τον κ. Μάζη η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να αποδείξει αν είναι αξιόπιστη, που έχει έναν νόμο του κράτους και στέλνει κείμενα αντίθετα με τον νόμο. Δεν πρέπει να εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα. Τέτοιες συμπεριφορές θα προκαλέσουν νέο κύμα αντιαμερικανισμού.

Ο κ. Μάζης στάθηκε στην τελευταία δήλωση του καθηγητή και πρώην υφυπουργού εξωτερικών Χρήστου Ροζάκη, πως η Ελλάδα δέχεται την οριοθέτηση αιγιαλίτιδας ζώνης στα 10 ναυτικά μίλια. “Δηλώσεις σαν αυτή του κυρίου Ροζάκη λαμβάνουν επαίνους από την Τουρκία” και αυτό πρέπει να τον προβληματίσει.

Παράλληλα ο κ.καθηγητής υποστήριξε, ότι πίσω από τον Άμος Χόκσταϊν υπάρχουν τουρκικό λόμπι.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, στον Γιάννη Μαγκριώτη και στον “Flash Radio 99.4”.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube