Weather Icon

Μάρτυρας του ύποπτου θανάτου της Γκαριμπέ Γκεζέρ ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή για να ακουστεί η φωνή της

Μάρτυρας του ύποπτου θανάτου της Γκαριμπέ Γκεζέρ ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή για να ακουστεί η φωνή της

Η πρώην συμπρόεδρος του HDP, Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία είναι έγκλειστη στην ίδια φυλακή όπου η Γκεζέρ βρέθηκε νεκρή στο κελί της στις 9 Δεκεμβρίου, κατάφερε να στείλει μια επιστολή μέσα από τη φυλακή αναφέροντας ότι μια μάρτυρας του θανάτου της Γκεζέρ ξεκίνησε απεργία πείνας για για να μπορέσει να ακουστεί η φωνή της.

Μετά τον θάνατο της πολιτικής κρατούμενου Γκαριμπέ Γκεζέρ σε ύποπτες συνθήκες σε τουρκική γυναικεία φυλακή, η πρώην συμπροεδρεύουσα του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού, έγκλειστη στην ίδια φυλακή, κατάφερε να στείλει επιστολή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ETHA, αναφέροντας ότι μία από τις κρατούμενες που ήταν μάρτυρες των συνθηκών του θανάτου της Γκεζέρ, ξεκίνησε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η πρώην συμπρόεδρος του HDP, Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, φυλακισμένη η ίδια από τον Νοέμβριο του 2016, μία πολιτική κρατούμενη ονόματι Ντενίζ Τεπελί στις φυλακές Καντιρά, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 27 Δεκεμβρίου ζητώντας να ακουστεί ως αυτόπτης μάρτυρας σχετικά με τον θάνατο της Γκαριμπέ Γκεζέρ.

Η Γιουκσεκντάγκ ανέφερε στην επιστολή της ότι η Τεπελί ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σκόπιμης καθυστέρησης της διοίκησης των φυλακών σχετικά με το περιστατικό. Στην επιστολή της η Γιουκσεκντάγκ αναφέρει:

«Οι προσπάθειες για να αποτραπεί η συγκάλυψη του θανάτου της Γκαριμπέ Γκεζέρ στη φυλακή Καντιρά, για να αποτραπούν τα μέτρα που λαμβάνονται για να λησμονηθεί το ζήτημα, και η επιμονή για μια σωστή έρευνα, υπόκεινται σε μεγάλη πίεση πίσω από τους παχείς τοίχους της φυλακής. Η Ντενίζ Τεπελί, η οποία προαυλιζόταν μαζί με την Γκαριμπέ και η οποία έχει περάσει χρόνια από τη ζωή της σε μια πανομοιότυπη τσιμεντένια τρύπα που αποκαλείται “κελί”, διεξάγει τώρα απεργία πείνας για να μπορέσει να σταθεί μάρτυρας ενός θανάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μπορέσαμε να λάβουμε σε μια αργή και επίπονη διαδικασία, παρά την απομόνωσή μας εδώ, η Τεπελί παρατήρησε κατά τη διάρκεια του προαυλισμού της εκείνη την ημέρα, ότι επικρατούσε απόλυτη ησυχία στο κελί της Γκαριμπέ. Η Τεπελί ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει μήνυμα έκτακτης ανάγκης, καθώς τα κουμπιά έκτακτης ανάγκης ήταν όλα απενεργοποιημένα, ενώ έπειτα παρατήρησε την καθυστερημένη αντίδραση των αρχών της φυλακής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube