REAL TIME |

Weather Icon

Κατεχόμενα: Εξελέγησαν όλοι οι ένοχοι

Κατεχόμενα: Εξελέγησαν όλοι οι ένοχοι

Στα κατεχόμενα εκλέχτηκαν οι λεηλάτες των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Ουδέποτε αποτέλεσαν μέτρο για εσάς όταν ψηφίζατε σε εκλογές τα εδάφη και οι περιουσίες-λάφυρα που αποσπάστηκαν με τη βία των όπλων από τους Ελληνοκύπριους. Ψηφίσατε τρέχοντας εκείνους που μοιράστηκαν τα λάφυρα αναμεταξύ τους σαν να ήταν περιουσία του πατέρα τους και μάλιστα φαγώθηκαν μεταξύ τους όταν τα μοιράζονταν.

Δεν ήταν καθόλου μέτρο για εσάς οι ψεύτικοι τίτλοι ιδιοκτησίας. Το ξεχάσατε και αυτό. Και δεν διστάσατε καθόλου να ψηφίσετε ευχαρίστως εκείνους που διένειμαν με αυτούς τους ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας τα εδάφη της πατρίδας μας σε εκείνους που μεταφέρθηκαν εδώ από το εξωτερικό. Ύστερα έβγαλαν νόμο για εσάς για να σας απομυζήσουν το αίμα. Τον Νόμο Ενιαίου Επιτοκίου. Αν και μαδηθήκατε σαν χήνες μετά από αυτό τον νόμο, αποκαταστήσατε εκείνους που τον θέσπισαν ψηφίζοντάς τους και τους βάλατε πάνω στο κεφάλι σας.

Ο πολιτικός άνεμός σας στριφογύριζε πάντα στον αέρα σαν φύλλο. Δεν τολμήσατε καθόλου να βάλετε μπροστά σας τον αέρα. Δεν αποτέλεσε ποτέ κριτήριο για εσάς όταν ψηφίζατε και το γεγονός ότι το κόμμα εκείνων που αποκαλείτε αριστερούς συμφώνησε με στρατηγούς, έστησε δολοπλοκία σε πατριώτες και τους συκοφάντησε. Δεν σας ένοιαξαν καθόλου οι βόμβες και οι σφαίρες που δεν έπεσαν στη δική σας εστία. Δεν θεωρήσατε καθόλου πρόβλημα να ψηφίσετε εκείνους που τα έκαναν αυτά. Ή πάλι η Κερύνεια που μετατράπηκε σε ένα νεκροταφείο μπετόν; Το χωρίς φίλτρο φουγάρο του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού που προκαλεί καρκίνο. Τα μεταλλικά απόβλητα στη Λεύκα με τα οποία δηλητηριάζεστε. Πότε αποτέλεσαν κριτήριο για εσάς σε εκλογές; Ουδέποτε.

Ούτε το γεγονός ότι ο ηγέτης σας φόρεσε στρατιωτική στολή και παρακολούθησε στρατιωτική άσκηση από μια άκατο. Ούτε το γεγονός ότι ένα παιδί τινάχτηκε στον αέρα από μια βόμβα που ξεχάστηκε σε ένα πεδίο ασκήσεων. Ούτε εκείνοι που καταπίνουν τις προσβολές, τις βρισιές και τις ταπεινώσεις που πέφτουν βροχή από την Άγκυρα. Ούτε η γέφυρα που στήθηκε στην πύλη Λοκματζή και ύστερα γκρεμίστηκε. Ούτε οι δυναμίτες που εκρήγνυνται στα λατομεία κάνοντας τα παράθυρα των γύρω σπιτιών να τρέμουν. Ούτε τα βουνά μας που κόπηκαν τα αφτιά τους, αφαιρέθηκαν τα μάτια τους και έσπασαν τα κόκκαλά τους. Ούτε οι αγροτικοί μας δρόμοι που δεν είδαν ποτέ τους άσφαλτο. Ούτε οι συμπολίτες μας που τους πατάει αυτοκίνητο την ώρα που περπατούν ανέμελοι σε ένα πεζοδρόμιο. Ούτε οι εργάτες που πεθαίνουν στις οικοδομές λόγω έλλειψης λήψης μέτρων. Όλα αυτά ουδέποτε αποτέλεσαν κριτήριο για εσάς όταν ψηφίζετε. Πάντα ήταν ευνοούμενοί σας οι υπεύθυνοι για όλα αυτά. Τους ψηφίζατε ευχαρίστως και τους βάλατε πάνω στο κεφάλι σας.

Δεν ήταν κριτήριο για εσάς και η συμπεριφορά του κομματικού μας ηγέτη, ο οποίος φίμωσε έναν ομιλητή που τόνισε σε συγκέντρωση στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία ότι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη. Ούτε και το γεγονός ότι δεν βλέπει απολύτως καμία διαφορά ανάμεσα στον μεταφερόμενο απ’ έξω πληθυσμό και τον ντόπιο πληθυσμό. Ούτε και το γεγονός ότι δεν είπε τίποτα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ζητά δύο κράτη. Τον τιμήσατε με την ψήφο σας. Να είστε καλά! Τι ευτυχισμένοι είστε! Μήπως τον ψηφίσατε και επειδή υπερασπίζεται το δικαίωμα να μπορούν να περνούν και στον νότο οι έποικοι από την Τουρκία, οι οποίοι άρπαξαν τις ελληνοκυπριακές περιουσίες στον βορρά με ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας; Ή μήπως επειδή αποκάλεσε «καλλωπιστικό φυτό» τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος καταδίκασε τις παρεμβάσεις της Τουρκίας;

Δεν αποτέλεσε κριτήριο για εσάς όταν ψηφίζατε και το γεγονός ότι ζητήθηκε να προστεθεί στα τουρκικά εδάφη το Βαρώσι, το οποίο αφέθηκε επί 48 χρόνια να το τρώνε τα φίδια και οι σαρανταποδαρούσες. Επιβραβεύσατε με την ψήφο σας και εκείνους που το έκαναν αυτό και εκείνους που δεν είπαν τίποτα γι’ αυτό. Μήπως αποτέλεσε κριτήριο η επίθεση λιντσαρίσματος που ζήσαμε πριν τρία χρόνια; Αποκαταστήσατε και εκείνους που έκαναν αυτή την επίθεση και εκείνους που τους αγκάλιασαν και εκείνους που παρακολούθησαν την επίθεση από τη χαραμάδα της κουρτίνας στη βουλή. Και γιορτάζετε κιόλας. Ήταν από μόνο του λόγος για να μην ψηφίσει κανείς σε αυτές τις εκλογές το γεγονός ότι τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του ο μοναδικός αστυνομικός διοικητής Αλί Σαβάς Αλτάν, ο οποίος εμπόδισε την αιματοχυσία εκείνη την ημέρα και τη σύγκρουση Κυπρίων – Τούρκων. Ούτε αυτό σας ένοιαξε. Ή πάλι ο παραιτηθείς ανώτερος δικαστής Τατζιάν Ρεϊνάρ; Τι πράγμα είναι να ψηφίζονται τώρα εκείνοι που τον άφησαν μόνο έναντι των απειλών θανάτου και δεν τον υπερασπίστηκαν;

Αν θέλετε, συκοφαντήστε αυτά που έγραψα μέχρι αυτή τη στιγμή. Πείτε έναν και μόνο λόγο που έπρεπε να αποτελέσει κριτήριο για εσάς όταν ψηφίζατε. Πριν περίπου δύο μήνες πέθανε ένα κοριτσάκι 11 χρόνων σε αυτή την κοινότητα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο επειδή πονούσε την κοιλιά της. Ικέτευσε τις νοσοκόμες εκεί. «Σώστε με θείες, θέλω να δω τον αδελφό μου», είπε. Δεν τη φρόντισαν, δεν την έσωσαν. Είναι θετική, είπαν. Και ύστερα την πέταξαν επειδή πέθανε από κορωνοϊό. Δήλωσαν ότι θα ανακοίνωναν αργότερα την πραγματική αιτία θανάτου, αλλά ακόμα δεν την ανακοίνωσαν. Πέθανε εκείνο το παιδί. Ενώ εμείς ακόμα ζούμε. Εγώ ουδέποτε συγχωρέσα εκείνους που το προκάλεσαν αυτό και δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ. Όπως και όσους παρέμειναν σιωπηλοί. Ενώ εσείς τους ψηφίζετε. Τι κοινωνία είναι αυτή… Τι χώρα είναι αυτή…

Πηγή: Πολίτης Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube