REAL TIME |

Weather Icon

Καναδάς: Ο Τζάστιν Τρουντό κάνει τη Πάπια ενώπιον της Μεγάλης Εξέγερσης των Φορτηγατζήδων

Καναδάς: Ο Τζάστιν Τρουντό κάνει τη Πάπια ενώπιον της Μεγάλης Εξέγερσης των Φορτηγατζήδων

Το εμβληματικό φορτηγό της φάλαγγας, το Fuck Trudeau Truck ως μέρος του Freedom Convoy έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου του Καναδά στην Οτάβα στις 28 Ιανουαρίου 2022

του Τζέφρι Α. Τάκερ
.
Η αντίσταση αποκαλύπτεται πάντα με απροσδόκητους τρόπους. Καθώς πληκτρολογώ, χιλιάδες φορτηγατζήδες (οι αριθμοί είναι ρευστοί και αμφισβητούνται) αποτελούν μέρος μιας φάλαγγας μήκους 50 μιλίων στον Καναδά, η οποία κατευθύνεται στην πρωτεύουσα της Οτάβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάφωρη εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού που επιβλήθηκε από τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Θα ενωθούν κατά την άφιξή τους με τεράστιο αριθμό διαδηλωτών οι οποίοι αψηφούν τους περιορισμούς, τον εγκλεισμό και τις εντολές των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.



Ο τριπλά εμβολιασμένος Τρουντό, εν τω μεταξύ, αποφάσισε ότι πρέπει να κρυφτεί βαθιά επειδή εκτέθηκε στην Covid. Ένας καθαρός, της άρχουσας τάξης, κατάλληλος και μοντέρνος αριστερόχειρας σαν αυτόν δεν μπορεί να αναμένεται να αντιμετωπίσει άμεσα ένα τέτοιο παθογόνο. Ως μέλος της εμπροσθοφυλακής της ελίτ του lockdown, δεν πρέπει ποτέ να παίρνει ρίσκα (όσο μικρά και αν είναι) και πρέπει να διατηρεί τον εαυτό του ασφαλή. Είναι απλώς θέμα σύμπτωσης το γεγονός ότι θα κλειδωθεί κρυμμένος καθώς οι φορτηγατζήδες φτάνουν μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βαρεθεί να αντιμετωπίζονται σαν πειραματόζωα.
.
Προηγουμένως, ο Τρουντό είχε πει σχεδόν πριν από δύο χρόνια ότι οι φορτηγατζήδες ήταν ήρωες. Στις 31 Μαρτίου 2020, τουίταρε: «Ενώ πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι, υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό – όπως οι οδηγοί φορτηγών που εργάζονται μέρα και νύχτα για να βεβαιωθούν ότι τα ράφια μας είναι εφοδιασμένα. Έτσι, όταν μπορείτε, παρακαλώ #ThankATrucker για ό, τι κάνουν και να τους βοηθήσει όπως μπορείτε.”
.
Είναι αλήθεια. Όπως πολλοί “βασικοί εργαζόμενοι” στις ΗΠΑ, αυτοί οι φορτηγατζήδες αντιμετώπισαν γενναία τον ιό και πολλοί έχουν ήδη αποκτήσει φυσική ανοσία, την οποία ο καναδικός νόμος δεν αναγνωρίζει. Ο Τρουντό αποφάσισε ότι έπρεπε να αναγκαστούν να πάρουν το εμβόλιο ούτως ή άλλως. Λάβετε υπόψη: αυτοί είναι οι άνθρωποι που φέρουν φαγητό στα καταστήματα, πακέτα σε σπίτια και όλα τα προϊόντα που κρατούν τη ζωή σε κίνηση. Αν δεν οδηγούν, οι άνθρωποι δεν τρώνε. Είναι τόσο απλό. Τώρα ο Τρουντό πρέπει να ασχοληθεί με #FreedomConvoy2020.
.
Λίγα γεγονότα στη σύγχρονη εποχή αποκάλυψαν το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κυβερνωμένων και των κυβερνώντων, ειδικά όσον αφορά τις τάξεις. Για σχεδόν δύο χρόνια, η επαγγελματική τάξη έχει βιώσει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από την εργατική τάξη. Στις ΗΠΑ, αυτό άρχισε να αλλάζει μόνο όταν η εξαιρετικά εμβολιαστική τάξη Zoom πήρε τη Covid ούτως ή άλλως. Μόνο τότε ξεκινήσαμε να βλέπουμε άρθρα σχετικά με το πώς δεν είναι ντροπή να αρρωστήσουμε. Φαίνεται ότι σε πολλές χώρες, η εργατική τάξη που αναγκάστηκε σε πρώιμη αντιπαράθεση με τον ιό λένε ότι δεν πρόκειται να το πάρουν άλλο (και πολλοί παίζουν αυτό το τραγούδι για να κάνουν το σημείο).
.
Είναι μια μαζική απεργία των εργαζομένων, αλλά όχι του είδους των κομμουνιστικών ονείρων. Πρόκειται για ένα κίνημα της «εργατικής τάξης» που υπερασπίζεται ξεκάθαρα την ελευθερία έναντι όλων των καταναγκαστικών μέτρων των δύο τελευταίων ετών, τα οποία επιβλήθηκαν από μια υπερτάξη χωρίς σχεδόν καμία διαβούλευση από τους νομοθέτες. Ο Καναδάς είχε μερικά από τα χειρότερα, προκαλώντας μεγάλο σοκ στους πολίτες του. Η φάλαγγα είναι μια τεράστια επίδειξη δύναμης σχετικά με το ποιος κρατά πραγματικά τη χώρα σε λειτουργία.
.
Στη φάλαγγα έχουν ενταχτεί επίσης φορτηγατζήδες από όλες τις ΗΠΑ, που ξεσηκώνονται σε αλληλεγγύη. Αυτή είναι σίγουρα η πιο ουσιαστική και σημαντική διαμαρτυρία που αναδύεται στη Βόρεια Αμερική. Ενώνεται με μισό εκατομμύριο Καναδούς πολίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν συντριπτικά αυτή τη διαμαρτυρία, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει από τις επευφημίες στην εθνική οδό κατά μήκος της διαδρομής. Πράγματι, είναι πιθανό να σπάσει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη φάλαγγα φορτηγατζήδων στην ιστορία, καθώς και για τους πιο αγαπημένους.
.
Ο Τρουντό, εν τω μεταξύ, έχει απορρίψει το όλο θέμα ως “μικρό περιθώριο” εξτρεμιστών και λέει ότι δεν σημαίνει τίποτα για αυτόν και δεν θα αλλάξει τίποτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, λέει, αυτοί οι φορτηγατζήδες έχουν “απαράδεκτες απόψεις”.
.
Αυτή είναι η δημιουργία μιας από τις σημαντικότερες συγκρούσεις στον κόσμο στη μεγάλη μάχη μεταξύ της ελευθερίας και εκείνων των κυβερνήσεων που έχουν θέσει ως στόχο να την συντρίψουν.
.
Εν τω μεταξύ, ψάχνω τώρα για πληροφορίες σχετικά με αυτό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι σχεδόν ανύπαρκτες έξω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Fox καλύπτει κάποια από αυτά, αλλά αυτό είναι. Οι Epoch Times είναι μια θαυμάσια εξαίρεση, όπως περιμέναμε τους τελευταίους μήνες. Δεν καλύπτεται σε βάθος από καναδικές εφημερίδες και τηλεόραση. Όλα τα συνηθισμένα θέματα στις ΗΠΑ έχουν αγνοήσει εντελώς αυτό το ισχυρό κίνημα. Είναι σχεδόν σαν αυτοί οι χώροι να έχουν δημιουργήσει μια εναλλακτική εκδοχή της πραγματικότητας, μια που αρνείται την εκπληκτική πραγματικότητα που μπορεί κανείς να δει έξω από το παράθυρο.
.
Ναι, ξέρω ότι όλοι περιμέναμε ότι τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης δεν θα καλύψουν αυτό που πραγματικά έχει σημασία, και πολλά από αυτά που τα καλύπτει το κάνουν μόνο με μια ισχυρή προκατάληψη προς αφηγήσεις που κατασκευάζονται από άρχουσες ελίτ. Ακόμα κι έτσι, φαίνεται να τεντώνει την ευπιστία πέρα από κάθε εύλογο βαθμό για τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης να προσποιούνται ότι αυτό δεν συμβαίνει. Είναι και έχει τεράστιες επιπτώσεις για το παρόν και το μέλλον.
.
Αυτό δεν αφορά πραγματικά ή μόνο τις εντολές για τα εμβόλια. Έχει να κάνει με το τι αντιπροσωπεύουν: η κυβέρνηση να παίρνει την ιδιοκτησία των ζωών μας. Εάν μπορούν να σας αναγκάσουν να κάνετε μια ένεση στο μπράτσο σας για την οποία έχετε αμφιβολίες, όλα τα στοιχήματα για την ελευθερία είναι εκτός. Πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις ότι συμμορφώθηκες. Η εφαρμογή τηλεφώνου app είναι η επόμενη, η οποία συνδέεται με τον τραπεζικό σας λογαριασμό και τη δουλειά σας και την πρόσβασή σας στις επικοινωνίες και τη δυνατότητα πληρωμής του ενοικίου ή της υποθήκης σας. Σημαίνει 100% τελικά κυβερνητικός έλεγχος σε όλη τη ζωή. Η τεχνολογία υπάρχει ήδη. Όλα όσα συμβαίνουν τώρα με αυτά τα διαβατήρια οδηγούν σε αυτό το σημείο.
.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι φορτηγατζήδες χτυπούν με αυτόν τον τρόπο. Είναι μια πράξη γενναιότητας αλλά και απόγνωσης. Μόλις φτάσει η τυραννία των υγειονομικών διαβατηρίων, δεν θα υπάρξει διαφυγή. Το παράθυρο ευκαιρίας για να κάνουμε κάτι γι’ αυτό θα έχει κλείσει. Λοιπόν, αυτή είναι η στιγμή. Μπορεί να μην υπάρξει άλλη. Πρέπει να γίνει κάτι για να αγωνιστούμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία και να θέσουμε σε εφαρμογή συστήματα που καθιστούν αδύνατους τα lockdowns και τις εντολές στο μέλλον.
.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο και τελευταίο παράδειγμα της εξέγερσης και ένα που θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι στιγμής. Αλλά είναι μόνο ένα σημάδι μεταξύ πολλών ότι οι άρχουσα ελίτ στις περισσότερες χώρες έχουν υπερβάλλει. Έχουν επιβάλει αλαζονικά τα σχέδιά τους για όλους τους άλλους με βάση τις απόψεις λίγων και χωρίς πραγματική διαβούλευση με ειδικούς με διαφορές απόψεων ή με τους ανθρώπους των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί βαθιά από την αντιμετώπιση της πανδημίας.
.
Στις ΗΠΑ η εξέγερση παίρνει πολλές μορφές. Έγινε το συλλαλητήριο στην Ουάσινγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν εντυπωσιακό. Επίσης, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις πολιτικές συμμαχίες δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί έχουν χάσει σημαντικό μέρος της βάσης τους. Η Βιρτζίνια αυτή τη στιγμή δείχνει προς τα πού οδηγεί αυτό. Το κόμμα έχασε τεράστια ποσά της πολιτικής του δύναμης στις εκλογές του περασμένου έτους και τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνούν την πολιτεία με μεγάλη δημοτικότητα.

Εν τω μεταξύ, κοιτάζω τα τελευταία νούμερα των δημοσκοπήσεων του Μπάιντεν. Σχεδόν δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου. Μιλάμε για μια συνολική κατανομή 14 σημείων μεταξύ έγκρισης και αποδοκιμασίας. Εάν αυτό αποτελεί ένδειξη για το τι συμβαίνει στην πολιτική ελίτ υπέρ του lockdown, είναι λογικό ότι ο Τρουντό θα πρέπει να ανησυχεί.
.
Στον πόλεμο του Βιετνάμ, πολλοί Αμερικανοί εγκατέλειψαν το πεδίο πηγαίνοντας σε ασφαλές καταφύγιο στα βόρεια σύνορα. Αυτός είναι ένας τρόπος που ο Καναδάς είχε κερδίσει τη μακρά φήμη του επειδή ήταν ευχάριστα φυσιολογικός, ειρηνικός και ευτυχισμένα βαρετός. Οι πολιτικές για την πανδημία στον Καναδά το άλλαξαν αυτό, με μερικές από τις μακροβιότερες έγχορδες ανισότητες στον κόσμο.
.
Κανείς δεν ρώτησε τους εργαζόμενους. Τώρα ξεσηκώνονται. Ούτε έχει σημασία ότι το 90% του καναδικού κοινού έχει εμβολιαστεί. Η κατοχή αυτού του καθεστώτος από μόνη της δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πλέον δυσαρέσκεια που αναγκάζονται να αποδεχτούν αυτό που δεν πιστεύουν ότι χρειάζονται και δεν ήθελαν εξαρχής. Οι εμβολιασμένοι δεν εγκαταλείπουν αυτομάτως τη λαχτάρα τους να είναι ελεύθεροι και να αναγνωρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
.
Η αντίσταση στην τυραννία στην εποχή μας παίρνει πολλές απροσδόκητες μορφές. Θα υπάρξουν πολλές αντιπαραθέσεις στο δρόμο, και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας. Σε κάποιο σημείο, και κανείς δεν ξέρει πότε ή πώς, κάτι θα πρέπει να γίνει.
.
Ο Jeffrey A. Tucker είναι Ιδρυτής και pρόεδρος του Ινστιτούτου Brownstone και συγγραφέας πολλών χιλιάδων άρθρων στον ακαδημαϊκό και δημοφιλή Τύπο και δέκα βιβλίων σε 5 γλώσσες, πιο πρόσφατα Liberty ή Lockdown. Είναι επίσης ο εκδότης του The Best of Mises. Μιλάει ευρέως για θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, κοινωνικής φιλοσοφίας και πολιτισμού. [email protected]
.
Η αρχική προέλευση αυτού του άρθρου είναι ronpaulinstitute.org
.
Πνευματικά δικαιώματα © Jeffrey A. Τάκερronpaulinstitute.org, 2022

Justin Trudeau Ducks the Great Trucker Revolt – Global ResearchGlobal Research – Centre for Research on Globalization
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube