REAL TIME |

Weather Icon
Καναδάς , ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 15 Ιανουαρίου 2022

Καναδάς: Δεσμεύεται να αποτρέψει την ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

Καναδάς: Δεσμεύεται να αποτρέψει την ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

O Καναδάς τηρεί σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας

Η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Melanie Joly θα επισκεφθεί το Κίεβο την ερχόμενη εβδομάδα για να επαναλάβει τη στήριξη της χώρας της στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να ενισχύσει τις προσπάθειες αποτροπής “επιθετικών ενεργειών” από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η Οτάβα.

Η Μόσχα έχει μετακινήσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες της κοντά στο σύνορο με την Ουκρανία και οι ΗΠΑ εξέφρασαν χθες ανησυχία ότι η Ρωσία αναζητεί κάποιο πρόσχημα για να εισβάλλει αν η διπλωματία δεν καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της.

Σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα

Ο Καναδάς, ο οποίος έχει έναν αρκετά μεγάλο και με πολιτική επιρροπή πληθυσμό ουκρανικής καταγωγής, έχει υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
“Η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμού εντός και γύρω από την Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτές οι επιθετικές ενέργειες πρέπει να αποτραπούν”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Joly.
“Ο Καναδάς θα εργαστεί μαζί με τους διεθνείς εταίρους του για να τηρήσει την διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες”, πρόσθεσε η ίδια.
Η Joly θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρωθυπουργό Ντένις Σμιγκάλ και θα ταξιδέψει στο δυτικό τμήμα της χώρας για να μιλήσει στους 200 καναδούς στρατιώτες που εδρεύουν εκεί από το 2015.

Συνομιλία Trudeau – Zelensky 

Ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στον οποίο “τόνισε ότι πιθανή στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, ανάμεσά τους και συντονισμένες κυρώσεις”, ανακοίνωσε το γραφείο του Τριντό.
Ο Καναδάς έχει επιβάλει τιμωρητικά μέτρα εις βάρος περισσότερων από 440 προσώπων και οντοτήτων λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.
Η Joly, η οποία αύριο ξεκινάει περιοδεία στην Ευρώπη, θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟJens Stoltenberg και τον Josep Borrell, ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών ΕΕ.
Θα επισκεφθεί επίσης το Παρίσι για συνομιλίες με τον γάλλο ομόλογό της Jean-Yves Le Drian, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube