Weather Icon
ΗΠΑ , Τεχνολογία 19 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ: Το 5G…αναβάλλεται μετά τις πιέσεις των αεροπορικών

ΗΠΑ: Το 5G…αναβάλλεται μετά τις πιέσεις των αεροπορικών

Αναβολή εφαρμογής του 5G λόγω πιθανού αεροπορικού χάους

Η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καθυστερήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G γύρω από «ορισμένα αεροδρόμια» στις ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί ένα πιθανό «χάος», το οποίο φοβούνταν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η AT&T και η Verizon επρόκειτο να ενεργοποιήσουν την νέα τεχνολογία αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Όμως η αμερικανική αρχή πολιτικής αεροπορίας FAA ανησυχεί για τυχόν παρεμβολές στα όργανα των αεροσκαφών κατά την προσγείωσή τους και ζήτησε να γίνουν ανάλογες προσαρμογές.

Την Δευτέρα οι διευθυντές δέκα μεγάλων αεροπορικών εταιρειών ζήτησαν από τις αμερικανικές αρχές να παρέμβουν «αμέσως» ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα που θα επηρέαζαν τους επιβάτες, τους μεταφορείς, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την παράδοση των βασικών φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η AT&T, που είχε ήδη αναβάλει πολλές φορές την ανάπτυξη του 5G, «δέχτηκε οικειοθελώς» να την αναβάλει και πάλι γύρω από ορισμένα αεροδρόμια. Η εταιρεία εξέφρασε ωστόσο την απογοήτευσή της επειδή οι αμερικανικές αρχές άργησαν πολύ να προσαρμοστούν στην ανάπτυξη του 5G που προβλεπόταν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την ανικανότητα της FAA να κάνει ό,τι έχουν κάνει περίπου 40 χώρες, δηλαδή να αναπτύξει με ασφάλεια την τεχνολογία 5G χωρίς να διαταράξει τις αεροπορικές υπηρεσίες», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube