REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ελλάδα 12 Ιανουαρίου 2022

Ηandelsblatt: Η Ελλάδα παράδεισος για Γερμανούς συνταξιούχους

Ηandelsblatt: Η Ελλάδα παράδεισος για Γερμανούς συνταξιούχους

Ελλάδα, η ‘Φλόριντα΄της Ευρώπης για τους Γερμανούς συνταξιούχους

Στην απόφαση πολλών Γερμανών συνταξιούχων να μετοικήσουν σε άλλους τόπους με καλύτερη ποιότητα ζωής, ήλιο, αλλά και  φορολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα αναφέρεται ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Ηandelsblatt. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ελλάδα, η ‘Φλόριντα΄της Ευρώπης. Ίσως οι αγνοί λάτρεις της Ελλάδας να ανατριχιάζουν με αυτό το όραμα. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση το βλέπει σαν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τη χώρα παράδεισο συνταξιοδότησης. Θέλει να προσελκύσει για μετεγκατάσταση συνταξιούχους από τον κρύο βορρά στον ηλιόλουστο νότο».

Όπως σημειώνει η Handelsblatt: «Δεν είναι μόνο οι 3.000 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο στην Κρήτη ή τη Ρόδο ο λόγος. Οι συνταξιούχοι που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα φορολογούνται μόνο με 7% φόρο εισοδήματος»

«Παρά τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή, η μετεγκατάσταση συνταξιούχων θα πρέπει να αξίζει τον κόπο και για την ελληνική εφορία και οικονομία, μιας και οι συνταξιούχοι αναμένεται να ξοδέψουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους στην Ελλάδα και ίσως αγοράσουν σπίτι» συνεχίζει το δημοσίευμα. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο: «Όποιος αγοράσει νεόδμητο ακίνητο στην Ελλάδα ως το 2024 απαλλάσσεται από ΦΠΑ. Η Ελλάδα αποτελεί επίσης πόλο έλξης χάρη στο χαμηλό κόστος ζωής. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο του 2021 το επίπεδο τιμών ήταν 23% χαμηλότερο από ό,τι στη Γερμανία».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη μελέτη της DiaNEOsis, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκομίσει έως και 5 δις ευρώ ετησίως και να δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας χάρη στη λεγόμενη ‘silver economy’, την εγκατάσταση ξένων ηλικιωμένων πολιτών στη χώρα».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube