Weather Icon
Γερμανία , Ενεργειακά-Αγωγοί 30 Ιανουαρίου 2022

Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ θέλει να καταργήσει την εισφορά για την επέκταση των ΑΠΕ το καλοκαίρι του 2022

Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ θέλει να καταργήσει την εισφορά για την επέκταση των ΑΠΕ το καλοκαίρι του 2022

Γερμανία: Η αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, “χτυπάει” τις ΑΠΕ

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και ηγέτης του FDP ζητά να καταργηθεί νωρίτερα ο φόρος για την επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( EEG) και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όσον αφορά τα ενεργειακά αποδοτικά νέα κτίρια θα χρηματοδοτηθούν επίσης εν μέρει παρά το “πάγωμα” από πλευράς της KfW.

Εν όψει της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της επιβάρυνσης του φόρου EEG το καλοκαίρι. “

Εάν ο συνασπισμός συμφωνήσει σε αυτό, τότε θα καταστήσω οικονομικά εφικτό να τελειώσει η επιβάρυνση του EEG στα μέσα του έτους”, είπε ο πρόεδρος του FDP στη συνέντευξη στο Spiegel. “Κάτι τέτοιο θα έφερνε μία ανακούφιση που μετριέται σε δισ. ευρώ για οικογένειες, συνταξιούχους, τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις”, κλπ.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης στη Γερμανία η εισφορά υπέρ της επέκτασης των ΑΠΕ, η οποία χρεωνόταν στο λογαριασμό ρεύματος πρόκειται να καταργηθεί την 1η Ιανουαρίου 2023. Η εισφορά για την προώθηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας βάσει του νόμου περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (EEG) θα χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube