REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 20 Ιανουαρίου 2022

Εκτιμήσεις Μπάιντεν για Ουκρανία: Ο Πούτιν δεν θέλει πλήρη πόλεμο αλλά θα εισβάλει

Εκτιμήσεις Μπάιντεν για Ουκρανία: Ο Πούτιν δεν θέλει πλήρη πόλεμο αλλά θα εισβάλει

Ο Μπάιντεν περιμένει μικρής έκτασης εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σε αξιολόγηση των ρωσικών προθέσεων και της πιθανής απάντησης της Δύσης. στην περόπτωση εισβολής προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτιμώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν επιθυμεί έναν πλήρη πόλεμο, αλλά θα «παρέμβει» στην Ουκρανία αφού έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της. Ο Μπάιντεν προειδοποίησε παράλληλα ότι μια εισβολή θα ήταν «καταστροφή» για τον Πούτιν, και προέτρεψε τη Δύση να παραμείνει ενωμένη θεωρώντας τη Μόσχα «υπεύθυνη» για οποιαδήποτε επίθεση.

«Δεν είμαι τόσο σίγουρος για το τι σκοπε- αυτό είναι το μόνο σίγουρο», είπε ο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του κατά τη διάρκεια μιας σχεδόν δίωρης συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, για τον πρώτο χρόνο της θητείας του. «Υποθέτω ότι θα εισβάλει, κάτι πρέπει να κάνει», είπε. 

Ενώ ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν κοινό μέτωπο και επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «σοβαρές οικονομικές συνέπειες», αναγνώρισε αυτό που έχουν πει μέχρι στιγμής οι κορυφαίοι βοηθοί του μόνο κατ’ ιδίαν: ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διχάζονται για το τι πρέπει να κάνουν εάν η Ρωσία αναλάβει δράση εναντίον της Ουκρανίας.  Aναγνώρισε δηλαδή ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «διαφορές» μεταξύ των δυτικών συμμάχων σχετικά με τις λεπτομέρειες της αντίδρασής τους, τις οποίες πρέπει να ξεκαθαρίσουν. «Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε όλους στο ΝΑΤΟ στην ίδια σελίδα. Γι αυτό ξοδεύω πολύ χρόνο. Και υπάρχουν διαφορές. . . στο ΝΑΤΟ ως προς το τι είναι διατεθειμένες να κάνουν οι χώρες», είπε.

«Νομίζω ότι αυτό που θα δείτε είναι ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει εάν εισβάλει», είπε ο Μπάιντεν. «Και εξαρτάται από το τι κάνει. Είναι ένα πράγμα αν πρόκειται για μια μικρή εισβολή και καταλήξουμε να παλέψουμε για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνουμε». Εάν ο Πούτιν επιλέξει να συνεχίσει ή να εντείνει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στην Ουκρανία, είπε ο Μπάιντεν, «μπορούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο, με τον κυβερνοχώρο».

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube