Weather Icon
Εθνική Άμυνα 16 Ιανουαρίου 2022

Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Τα νέα «σούπερ-κομάντα» της γαλανόλευκης

Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Τα νέα «σούπερ-κομάντα» της γαλανόλευκης

Οι πεζοναύτες της ΔΕΠ θα έχουν στη «φαρέτρα» τους τα πιο εξελιγμένα όπλα που υπάρχουν στον πλανήτη.

Αέρας… μέλλοντος στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τους ειδικοδυναμίτες να φέρνουν το αύριο στο σήμερα, με τα νέα, φουτουριστικά τους όπλα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, και γιγαντώνουν την εποτρεπτική δύναμη της χώρας μας.

Εξάλλου εξαρχής ο βασικός στόχος που είχε θέσει η στρατιωτική ηγεσία για τη δημιουργία της ΔΕΠ, ήταν να είναι αυτοδύναμη σε προσωπικό και μέσα. Και αυτό για να μπορεί να δρα και να επεμβαίνει ακαριαία. Με αυτά κατά νου, νέα οπλικά συστήματα που εντάσσονται στο δυναμικό του Στρατού προορίζονται και για τις Ειδικές Δυνάμεις. Όπως μάλιστα επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, όλα τα νέα όπλα που θα έχουν στη διάθεσή τους οι Ειδικές Δυνάμεις ενισχύουν την αποτρεπτική τους ικανότητα και αποτελεσματικότητα.

Ο ρόλος της ΔΕΠ

Οι επίλεκτοι της ΔΥΚ έχουν από την αρχή της χρονιάς ένα επιπλέον σημαντικό όπλο στη φαρέτρα τους. Την άνοιξη του 2020 οι Ενοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν 4 ταχύπλοα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων (ανορθόδοξου πολέμου) Mark V, τα οποία παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ. Θεωρούνται «ατού» ευελιξίας για ειδικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις ταχείας αντίδρασης γύρω από νησιά και ήδη από την αρχή του χρόνου συμμετέχουν σε ασκήσεις.

Παράλληλα, από την περασμένη άνοιξη λύθηκε και ακόμη ένα χρονίζον θέμα για τις Ειδικές Δυνάμεις, αυτό της μεταφοράς των αμφίβιων καταδρομέων. Στο οπλοστάσιο της ΔΕΠ υπάρχουν πλέον και 41 σκάφη MUNIN S-1200. Θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμα για τα νησιά στον τομέα της μεταφοράς δυνάμεων.

Hi-tech προσομοιώσεις

Σύντομα εξάλλου η ΔΕΠ και ειδικότερα η εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών θα περάσει σε νέα εποχή, αφού προχωρεί η υλοποίηση της δημιουργίας αεροσήραγγας που θα χρησιμοποιηθεί ως εξομοιωτής ελευθέρας πτώσεως. Ολοι οι σύγχρονοι στρατοί διαθέτουν τέτοιους εξομοιωτές με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση και την αποφυγή ατυχημάτων.

Εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει ιδιαίτερα το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) της ΔΕΠ το οποίο αξιολογήθηκε μόλις προ ημερών από το ΝΑΤΟ ως «Combat Ready» για ανάληψη αποστολών Ειδικών Επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την απόδοσή του ως «exceptional».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube