Weather Icon
Τουρκία 30 Ιανουαρίου 2022

Δημοσκόπηση: Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Ερντογάν, ούτε την αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση: Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Ερντογάν, ούτε την αντιπολίτευση

Οι πολίτες στην Τουρκία γυρίζουν την πλάτη σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Τουρκίας πιστεύει πως ούτε η αντιπολίτευση ούτε η Λαϊκή Συμμαχία Ερντογάν-Βχτσελί είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν τη χώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll.

Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν η Συμμαχία ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι έτοιμα να κυβερνήσουν την Τουρκία, ανέφερε το Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gerçek Gündem.

Αυτοί που δεν πιστεύουν στην αντιπολίτευση υπερτερούν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 46%, έναντι αυτών που διατηρούν τη στήριξή τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα έρχεται 18 μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές στην Τουρκία, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας στη σχεδόν 20ετή διακυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εκτίναξη του πληθωρισμού και η πτώση της λίρας έχουν επιφέρει πλήγμα στη δημοτικότητα του Ερντογάν και της κυβέρνησής του και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι είναι πιθανό να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις επόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2023, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η κυβερνώσα Λαϊκή Συμμαχία της Τουρκίας κέρδισε συνολικά το 54% των ψήφων το 2018, έναντι 34% της Συμμαχίας του Έθνους που αποτελείται από το εθνικιστικό Καλό Κόμμα, το κοσμικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το ισλαμοκεντρικό Κόμμα της Ευτυχίας.

Επί του παρόντος, έξι κόμματα αναμένεται να σχηματίσουν την αντιπολιτευόμενη Συμμαχία του Έθνους ενόψει των επόμενων εκλογών και δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποιον υποψήφιο θα θέσουν απέναντι στον Ερντογάν στις επόμενες κάλπες.

Με πληροφορίες από ahvalnews, radikal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube