Weather Icon
ΗΠΑ , Οικονομία & Αγορές 14 Ιανουαρίου 2022

BofA: Το Solana μπορεί να γίνει η «Visa των κρυπτονομισμάτων»

BofA: Το Solana μπορεί να γίνει η «Visa των κρυπτονομισμάτων»

Νέο κρυπτονόμισμα με μεγάλες “φιλοδοξίες”: Solana

Του Dan Runkevicius

Φαίνεται πως η κατρακύλα του Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων σταμάτησε – πρώτα όμως, στο 5νθήμερο που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιανουαρίου, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τους σε εβδομαδιαία βάση από τον Δεκέμβριο, με την κεφαλαιοποίησή τους να μειώνεται κατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. 

Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, το Bitcoin ενισχύεται άνω του 3% ενώ ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, το Ethereum σημειώνει “άλμα” της τάξης του 5,3%. Ακόμα καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν τα άλλα κρυπτονομίσματα: το Binance Coin κερδίζει κοντά στο 10%, το Cardano κάνει ράλι περίπου 16%, ενώ τα κέρδη του Solana υπερβαίνουν το 10%.

Και ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται συνολικά και πάλι σε τροχιά εκτόξευσης, η Bank of America έχει ξεχωρίσει ένα κρυπτονόμισμα που θα μπορούσε να είναι η νέα μεγάλη τάση στην αγορά. Σε πρόσφατο σημείωμά του, ο αναλυτής Alkesh Shah εκτίμησε πως το Solana θα μπορούσε να γίνει η “Visa των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”.

“Η ιδιότητά του να προσφέρει υψηλή απόδοση, με χαμηλές χρεώσεις, και συγχρόνως να είναι εύχρηστο διαμορφώνει ένα βελτιστοποιημένο blockchain για καταναλωτική χρήση, όπως: μικροπληρωμές, DeFi, NFTs, αποκεντρωμένα δίκτυα (Web3) και gaming”, επισήμανε ο Shah.

Ο αναλυτής της BofA επισήμανε πως το blockchain του Solana φιλοξενεί περισσότερα από 400 αποκεντρωμένα projects. 

Εκτός αυτού, το Solana μπορεί να υπερηφανεύεται για την ταχύτητα του δικτύου του. Όπως τόνισε ο Shah, “το Solana είναι ικανό να επεξεργάζεται 65.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με μέση προμήθεια στα 0,00025 δολάρια, ενώ η διαδικασία παραμένει σχετικά αποκεντρωμένη και ασφαλής”. 

Όμως το ευρύ φάσμα εφαρμογών και οι κορυφαίες στον κλάδο ταχύτητες συναλλαγών έχουν το αντιστάθμισμά τους.

“To Solana δίνει έμφαση στην κλιμακωσιμότητα, αλλά ένα σχετικά λιγότερο αποκεντρωμένο και ασφαλές blockchain έχει συμβιβασμούς, που αποτυπώνονται σε διάφορα προβλήματα απόδοσης του δικτύου εξ ορισμού… Το Ethereum εστιάζει στην αποκέντρωση και στην ασφάλεια, σε βάρος όμως της κλιμακωσιμότητας, η οποία έχει οδηγήσει το δίκτυο σε περιόδους “συμφόρησης”, ενώ κατά καιρούς το κόστος της συναλλαγής ήταν υψηλότερο από την ίδια τη συναλλαγή”, πρόσθεσε ο αναλυτής.

Το Solana κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 ως ένα αποκεντρωμένο blockchain που μπορεί να φιλοξενήσει αποκεντρωμένες εφαρμογές υψηλής κλιμακωσιμότητας. Σήμερα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, έχοντας διεκπεραιώσει συναλλαγές άνω των 50 δισ. δολαρίων, ενώ έχει 5,7 εκατομμύρια NFTs, σύμφωνα με τον Alkesh Shah.

Το Solana συγκρίνεται συχνά με το Εthereum επειδή και τα δύο υποστηρίζουν “έξυπνα συμβόλαια”, που αποτελούν το βασικό δομικό στοιχείο αποκεντρωμένων εφαρμογών, όπως τραπεζικά ιδρύματα που συνδέονται με την τεχνολογία blockchain και NFTs.

Το 2021, το Solana προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών και η τιμή του εκτοξεύτηκε σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 4.000%. Παρόλα αυτά, το μέγεθός του υπολείπεται σημαντικά σε σύγκριση με το Ethereum. Η κεφαλαιοποίηση του Solana αποτιμάται στα 47 δισ. δολάρια, κάτι παραπάνω από το 1/10 της κεφαλαιοποίησης του Ethereum. 

Ο αναλυτής της BofA πιστεύει ότι αυτό το χάσμα στην αποτίμηση θα ευνοήσει στο μέλλον το Solana. Υποδηλώνει ότι οι τεράστιες δυνατότητές του κρυπτονομίσματος ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην αξία του. Το γεγονός αυτό δίνει στο Solana μεγάλο ζωτικό περιθώριο ανάπτυξης, αφού μπορεί να διεκδικήσει -και να αποσπάσει- μερίδιο της αγοράς από το Ethereum και τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

Πηγή: Forbes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube