Weather Icon
Video , Μυστικές Υπηρεσίες , Τουρκία 14 Ιανουαρίου 2022

Μπαίνει σε υπηρεσία η πρώτη τουρκική κορβέτα συλλογής πληροφοριών

Μπαίνει σε υπηρεσία η πρώτη τουρκική κορβέτα συλλογής πληροφοριών

Σε υπηρεσία μπαίνει σήμερα το πλοίο «TCG Ufuk», το οποίο θα είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών στην Τουρκία. Το πλοίο είχε παρουσιαστεί στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη για να δείτε την είδηση:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Χουριέτ, η τελετή αναμένεται να γίνει με τη συμμετοχή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρώτο πλοίο συλλογής πληροφοριών της Τουρκίας έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα. Eίναι 2.400 τόνων, έχει βύθισμα 3,6 μέτρα. Διαθέτει επίσης πλατφόρμα προσγείωσης ελικοπτέρου 10 τόνων.

Τα ηλεκτρονικά συζτήματα, τα συστήματα ελέγχου και ο εξοπλισμός του συστήματος εκπαιδευτικών δοκιμών της κορβέτας ΟΥΦΟΥΚ κατασκεύασε η εταιρεία ASELSAN.

Η κορβέτα θα είναι σε θέση να εντοπίσει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, λειτουργώντας χωρίς παύση επί 45 ημέρες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube