REAL TIME |

Weather Icon
Video , Γαλλία , Γερμανία , ΗΠΑ , Ρωσία 26 Ιανουαρίου 2022

Αλεξιπωτιστές, πεζοναύτες, πυροβολικό, Su-35 η απάντηση της Ρωσίας στις κινήσεις Μπάιντεν

Αλεξιπωτιστές, πεζοναύτες, πυροβολικό, Su-35 η απάντηση της Ρωσίας στις κινήσεις Μπάιντεν

Ρωσική ετοιμότητα πάνω από Ουκρανία! Απάντηση στις κινήσεις Μπάιντεν με κομάντο-πυροβολικό και μαχητικά Su-35.

Αλεξιπωτιστές, πεζοναύτες, πυροβολικό, Su-35 η απάντηση της Ρωσίας στις κινήσεις Μπάιντεν

Στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η Ρωσία και ανέπτυξε περισσότερες δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη στη Λευκορωσία.

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για το κανάλι μας:

Σύμφωνα με πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ανέπτυξε μια μονάδα αλεξιπτωτιστών στη Λευκορωσία, μια ημέρα μετά τη μετακίνηση δυνάμεων του Πυροβολικού και πεζοναυτών ενόψει κοινών ασκήσεων των δύο χωρών τον επόμενο μήνα. Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία μετακινεί μαχητικά αεροσκάφη Su-35 στη Λευκορωσία για την άσκηση “Συμμαχική Λύση“.

Η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στη Λευκορωσία, βόρεια της Ουκρανίας, δημιουργεί ένα νέο μέτωπο για πιθανή επίθεση.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αναμεταδίδει το Reuters, οι ρωσικές δυνάμεις πυροβολικού στη νότια περιοχή του Ροστόφ, το οποίο συνορεύει με την Ουκρανία, θα πραγματοποιήσουν παράλληλα ασκήσεις σήμερα στο πλαίσιο επιθεώρησης ετοιμότητας μάχης της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας.

Στο Βορρά η Μόσχα ανακοίνωσε ναυτικές ασκήσεις την περασμένη εβδομάδα! Έτσι ρωσικά πολεμικά πλοία από τον Βόρειο Στόλο εισήλθαν στη Θάλασσα του Μπάρεντς για τη συμμετοχή στις ασκήσεις που αφορούν την προστασία μιας σημαντικής ναυτιλιακής λωρίδας στην Αρκτική.

Και όλα αυτά, λίγο πριν την έναρξη των τετραμερών συνομιλιών στο Παρίσι για την ουκρανική κρίση.

Ο υπεύθυνος του Κρεμλίνου για την Ουκρανία πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με αξιωματούχους από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία με φόντο τη ρωσική στρατιωτική ενίσχυση κοντά στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει ανησυχίες για επικείμενη εισβολή.

Η Ρωσία αρνείται ότι σκοπεύει να επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά η Δύση έχει απειλήσει με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εάν αυτό συμβεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει προσωπικές κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το ίδιο δεν αποκλείετι να πράξει και η Βρετανία όπως δήλωσε την Τετάρτη.

Οι συνομιλίες του “σχήματος της Νορμανδίας” μπορεί να θεωρηθούν ως ένα θετικό σήμα ότι η διπλωματία μπορεί να αποκλιμακώσει την ένταση.

Το σχήμα αυτό οφείλει το όνομά του στην πρώτη συνάντηση στη Νορμανδία, το 2014, μεταξύ της πρώην καγκελαρίου Μέρκελ, του τότε γάλλου προέδρου Ολάντ, του ρώσου προέδρου Πούτιν με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας, Ποροσένκο, με αντικείμενο τη Συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία.

Πάντως όπως σημειώνει η οικονομική ιστοσελίδα Capital.gr, η αντιπαράθεση για την Ουκρανία ώθησε πτωτικά τις ρωσικές αγορές αυτή την εβδομάδα, ενώ το ρούβλι σημείωσε και νέες απώλειες την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube