Weather Icon
Αίγυπτος , Τουρκία 30 Ιανουαρίου 2022

Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 10 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 10 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Καταδικάστηκαν σε θάνατο 10 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σύμμαχοι της Τουρκίας

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 10 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο MENA.

Οι ποινές αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν, ως είθισται, από τον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των καταδικασθέντων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Είναι άγνωστο επίσης αν δήλωσαν αθώοι ή ένοχοι στις κατηγορίες που τους προσάπτονταν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί την Αδελφότητα «τρομοκρατική οργάνωση». Οι δέκα που καταδικάστηκαν σήμερα είχαν συγκροτήσει μια ομάδα, την αποκαλούμενη «Ταξιαρχίες του Χελουάν», από το όνομα μιας πόλης στα νότια του Καΐρου, σύμφωνα με το ΜΕΝΑ. Στόχος τους ήταν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνωμοσίας, να στοχοθετήσουν αστυνομικούς στην περιοχή του Καΐρου, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν το καθεστώς, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι ο συμμαντικότερος σύμμαχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι ο Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – ΑΚΡ.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube