Weather Icon
Video , Ηνωμένο Βασίλειο , ΗΠΑ , Κίνα , Ρωσία 26 Ιανουαρίου 2022

Αγωνιώδης προσπάθειες από τις ΗΠΑ για την εύρεση F-35 που έπεσε στη Νότια Σινική Θάλασσα

Αγωνιώδης προσπάθειες από τις ΗΠΑ για την εύρεση F-35 που έπεσε στη Νότια Σινική Θάλασσα

Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία μυρίζει μπαρούτι, με τους Ρώσους να απαντούν με ασκήσεις ετοιμότητας στις κινήσεις Μπάιντεν, οι Αμερικανοί επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου προσπαθώντας, να συλλέξουν ένα μαχητικό F-35 από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε στο κανάλι μας:

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το αεροσκάφος F-35C Lightining II συνετρίβη μετά από αποτυχημένη προσπάθεια προσνήωσης, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022. Ο πιλότος σώθηκε χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αυτό είναι το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται με F-35 μέσα σε λίγους μήνες.

Στις 17 Νοεμβρίου 2021, ένα βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35B έπεσε στη θάλασσα την ώρα που επιχειρούσε να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο «Queen Elizabeth» το οποίο βρισκόταν στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκρμένα το λιβυκό πέλαγος.

Ο πιλότος του, όπως και τώρα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτόξευσης και επέστρεψε σώος στο αεροπλανοφόρο.

Τότε προκλήθηκε πανικός, καθότι, όπως παραδέχτηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, ρωσικά αεροσκάφη παρακολουθούσαν το βρετανικό μαχητικό προτού συντριβεί, ότι οι οι Ρώσοι επιδίδονταν σ΄έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του βρετανικού μαχητικού.

Μετά από μια αγωνιώδη επιχείρηση, δυνάμεις των ΗΠΑ κατόρθωσαν να ανασύρουν από το βυθό τα συντρίμμια του μαχητικού στις 9 Δεκεμβρίου.

Το F-35B είχε βυθιστεί σε βάθος περίπου 1.600 μέτρων.

Εκείνη την περίοδο κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο αποτύπωνε με δραματικό τρόπο τη στιγμή του ατυχήματος, το οποίο, ευτυχώς, δεν είχε ανθρώπινα θύματα.

Πάντως και τώρα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκφράζουν φόβους, ότι το αεροσκάφος θα πέσει στα χέρια του Πεκίνου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube