Weather Icon

Οι έποικοι, τα εμβόλια και μερικά κωθώνια «δικά μας»

Οι έποικοι, τα εμβόλια και μερικά κωθώνια «δικά μας»

Χοντρό το παιχνίδι διασποράς μίσους από τουρκοκυπριακές εφημερίδες εναντίον της εφημερίδας Φιλελεύθερος

  Άριστος Μιχαηλίδης   

Ένας φίλος Τουρκοκύπριος με ενημερώνει από τα κατεχόμενα ότι η εφημερίδα Tercüman, που μας έκανε πρωτοσέλιδη επίθεση (το γράψαμε την Κυριακή) επειδή τολμήσαμε να γράψουμε ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που τα προσφέρει στους Τουρκοκύπριους, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει και συνέχεια. Είναι πιο χοντρό το παιχνίδι διασποράς μίσους.

Πρώτη έγραψε η «Kιbrιs Postasι», που είναι και μεγάλη εφημερίδα. Έκανε ολόκληρο θέμα με το άρθρο μας, για να μολύνει τους Τουρκοκύπριους. «Ο Άριστος Μιχαηλίδης ταπείνωσε τους Τουρκοκύπριους για τα εμβόλια!», γράφει. Πώς τους ταπεινώσαμε; Διότι, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές στην έκθεση Γκουτέρες, σημειώσαμε πως αυτά τα εμβόλια δεν είναι δωρεάν, δεν μας τα χαρίζει η ΕΕ, τα αγοράζει η Κυπριακή Δημοκρατία και είναι η Κυπριακή Δημοκρατία –άρα και οι Ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι– που τα προσφέρει δωρεάν και στους Τουρκοκύπριους. Κι αυτό διότι ο Τατάρ και άλλοι στο κατοχικό καθεστώς παραπλανούν τους Τουρκοκύπριους πολίτες λέγοντάς τους ότι τους τα στέλνει η ΕΕ.

Λοιπόν, μας έκανε επίθεση η καθεστωτική «Kιbrιs Postasι» και από αυτήν το αντέγραψε και η «Tercüman» και συνέχισε το παραμύθι. Δημοσιογραφία του μίσους και του διαχωρισμού, λέγεται αυτό, και δεν διαφέρει από εξώθηση ακραίων φασιστοειδών να επιδοθούν και σε άλλες πράξεις μίσους εναντίον μας ή γενικά εναντίον των Ελληνοκυπρίων, αλλά αυτό το ξέρουν όσοι έχουν επίγνωση πως η χώρα μας είναι υπό κατοχή και δεν περιμένουν τίποτα πολιτισμένο από αιματοβαμμένους κατακτητές. Αλλά, μαζί τους μας έκαναν «επίθεση» (σε εισαγωγικά, ναι, διότι είναι πολύ κωθώνια για να έχουν σοβαρότητα οι επιθέσεις τους) και μερικοί φτανοί Ελληνοκύπριοι, που έσπευσαν να επαναλάβουν κι αυτοί τα παραμύθια του Τατάρ και των Γκρίζων Λύκων σε ιστοσελίδες –ένας πιο φτανός από όλους μας έστειλε και υβριστικό email– ότι τα εμβόλια τα έστειλε η ΕΕ και για τους Τ/κ.

To ανατριχιαστικό στην υπόθεση είναι ένα άλλο γεγονός. Το κείμενο στην «Kιbrιs Postasι» το έγραψε ο Vatan Mehmet. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι αυτός ο δημοσιογράφος δεν είναι Κύπριος, είναι Τούρκος έποικος. Πόσο πιο ξεφτιλισμένοι θα γίνουμε σε αυτό τον τόπο; Ο έποικος μολύνει το μυαλό των Τουρκοκυπρίων σε μεγάλης κυκλοφορίας τ/κ εφημερίδα, γράφοντας ό,τι κόψει ο νους του για έναν Ελληνοκύπριο δημοσιογράφο.Από την άλλη, με τον έποικο συμφωνούν και Ελληνοκύπριοι, που ενδιαφέρονται δήθεν για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενώ ένας πραγματικός Τουρκοκύπριος (δεν μπορώ να πω το όνομά του, διότι αυτός πράγματι ρισκάρει τη ζωή του), μου γράφει: «Θα ήθελα να σου εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Ήταν ένα σοκ για μένα να δω τη φωτογραφία σου σε εκείνη τη λεγόμενη εφημερίδα Tercüman…».

Μπορούμε να βρούμε άκρη σε αυτό τον λαβύρινθο, που στήσαμε γύρω μας; Αμφιβάλλω. Ωστόσο, εμείς θα το επαναλάβουμε όσο πιο καθαρά γίνεται κι όσοι θέλουν ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν: Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κτίσουμε κοινό κράτος με τους έποικους και τους Γκρίζους Λύκους. Ούτε σήμερα, ούτε σε χίλια χρόνια. Μπορούμε, όμως, και πρέπει να το παλέψουμε, να κτίσουμε κοινό κράτος με τους πραγματικούς Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, αρκεί να φύγει η Τουρκία από τα κεφάλια μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, το ξαναγράψαμε, να δοθούν όσα εμβόλια χρειάζονται στους Τουρκοκύπριους. Αλλά, έχουμε πρόβλημα να μην γνωρίζουν ποιος τους τα προσφέρει και να ακούνε τον Τατάρ ή τον όποιο έποικο Vatan Mehmet, να τους κοροϊδεύει ότι τους τα προσφέρει η ΕΕ. Έχουμε πρόβλημα διότι με αυτές τις ψευτιές εμποδίζουν τον αλληλοσεβασμό και την εμπιστοσύνη.

Όταν δήλωνε ο Τατάρ (13/1/21) ότι ζήτησε από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ να μεσολαβήσει ώστε να πάρουν τα εμβόλια απευθείας από την ΕΕ, διότι αν δοθούν «μέσω της ε/κ διοίκησης δεν θα το αποδεχθούμε», σιωπήσαμε, δεν του είπαμε να πάει να τα πάρει απευθείας να δούμε τι θα γίνει. Όταν δήλωνε ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ότι θέλει τα εμβόλια απευθείας, διότι «εμείς δεν είμαστε κοινότητα του ελληνοκυπριακού κράτους, που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία», σιωπήσαμε. Και τελικά, βρεθήκαμε και κατηγορούμενοι να γράφει ο Γκουτέρες στην έκθεση του ότι το ποσοστό των εμβολίων που «μεταφέρθηκαν στον βορρά» παραμένει χαμηλό…

[email protected]

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube