Weather Icon

Συρίγος: Εξαιρετικά μεγάλη προσοχή! Η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία είναι ίδια με αυτή της Τουρκίας στην Κύπρο

Συρίγος: Εξαιρετικά μεγάλη προσοχή! Η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία είναι ίδια με αυτή της Τουρκίας στην Κύπρο

Άγγελος Συρίγος: Εξαιρετικά μεγάλη προσοχή! Η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία είναι ίδια με αυτή της Τουρκίας στην Κύπρο. Προσοχή στον τρόπο που προσεγγίζει το ΝΑΤΟ την Ουκρανία, λειτουργεί ως χώρα-ανάχωμα. Σημαντικά αγκάθια στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων! Τί προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση. Η κίνηση καλής θελήσεως.

Τις ελληνορωσικές σχέσεις με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σότσι, όπου συνάντηση τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέλυσε ο Άγγελος Συρίγος.

Το θέμα με την Αλεξανδρούπολη, η συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής εξουσίας από το οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και την Ελλαδική Εκκλησία αποτελούν σημαντικά αγκάθια στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων των δύο πλευρών.

Παράλληλα η σχέση Τουρκίας – Ρωσίας αν και αρκετά περίπλοκη είναι βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν και αυτό προβληματίζει την Ελληνική κυβέρνηση.

O καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, στην εκπομπή “Ο Εξαρχείων” στα ΠαραπολιτικάFM.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube