Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 30 Δεκεμβρίου 2021

Σε συναγερμό η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Φόβος για “πράξεις βίαιου εξτρεμισμού” στην Τουρκία

Σε συναγερμό η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Φόβος για “πράξεις βίαιου εξτρεμισμού” στην Τουρκία

Σε συναγερμό έχει τεθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, υπό τον φόβο ακραίων ενεργειών.

Όπως αναφέρει η προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες: “κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου υπάρχει η πιθανότητα αύξησης της εγκληματικότητας και των πράξεων βίαιου εξτρεμισμού στην Τουρκία”.

Η προειδοποίηση επισημαίνει: “Οι προγραμματισμένες επιθέσεις και η εγκληματική δραστηριότητα συμβαίνουν συχνά σε πολυσύχναστες δημόσιες τοποθεσίες, όπως αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, συγκοινωνιακούς κόμβους, σχολεία και άλλες περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες. Οι δημόσιες εκδηλώσεις, όπως οι διαδηλώσεις, οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι εορταστικές συγκεντρώσεις κρύβουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο βίας”.

Τέλος η αμερικανική πρεσβεία συνιστά προς άπαντες “επαγρύπνηση σε γιορτές και εκδηλώσεις, σε χώρους λατρείας και σε τοποθεσίες με μεγάλα πλήθη, να ελέγχουν τα προσωπικά τους σχέδια ασφαλείας, να είναι ενήμεροι για το περιβάλλον τους και να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης”.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα άγνωστοι σκότωσαν Αμερικανό τουρίστα στην Κωνσταντινούπολη.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube