Weather Icon
Ρωσία 29 Δεκεμβρίου 2021

S-550: Η Ρωσία εντάσσει σε υπηρεσία τα πρώτα “διαστημικά” συστήματα

S-550: Η Ρωσία εντάσσει σε υπηρεσία τα πρώτα “διαστημικά” συστήματα

Το πυραυλικό σύστημα S-550 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές

Τα πρώτα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-550 μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. “Το S-550 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές. Η πρώτη ταξιαρχία εξοπλισμένη με τους νέους πυραύλους ανέλαβε καθήκοντα”, ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το νέο σύστημα είναι τακτικά ευέλικτο και παρέχει προστασία από στρατηγικές απειλές όντας ικανό να πλήττει “διαστημόπλοια, βαλλιστικούς πυραύλους και πολυηχητικούς στόχους σε απόσταση δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων”…

Πρόσθεσε δε ότι το νέο σύστημα συμπληρώνει το δίκτυο αεράμυνας της Ρωσίας που διαθέτει πυραύλους Pantsir S-350, S-400, S-500 και τώρα και S-550. Στη Δύση πίστευαν ότι το S-550 αποτελεί μια προσπάθεια αναβίωσης ενός σοβιετικής σχεδίασης αντίστοιχου συστήματος η κατασκευή του οποίου δεν προχώρησε. Η Μόσχα όμως το αρνείται και υσχηρίζεται ότι πρόκειται για κάτι εντελώς νέο.

https://www.defence-point.gr/news/i-rosia-entassei-se-ypiresia-ta-prota-quot-diastimika-quot-tis-systimata-s-550

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube