Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 30 Δεκεμβρίου 2021

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν φιλοτουρκικά στρατεύματα στην Συρία (βίντεο)

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν φιλοτουρκικά στρατεύματα στην Συρία (βίντεο)

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στις 29 Δεκεμβρίου, πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης κοινοποίησαν βίντεο που δείχνει τις πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έναντι υπόγειων καταφυγίων στην βορειοδυτική περιοχή Greater Idlib. Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν τα καταφύγια και τα κέντρα εκπαίδευσης, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη Βάση του 111ου Συντάγματος κοντά στην πόλη Σέιχ Σουλεϊμάν στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου. Η βάση, η οποία καταλήφθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) από φατρίες του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας το 2012, είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του HTS στο Greater Idlib.

https://youtu.be/6-p6QYW-3bA

Στις 25, 26 και 27 Δεκεμβρίου, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο Greater Idlib. Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανότατα απάντηση σε παραβιάσεις της εκεχειρίας που πραγματοποιήθηκαν από το HTS και τους συμμάχους του. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube