REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία 30 Δεκεμβρίου 2021

Ρωσία: «Ξένοι πράκτορες» ο συγγραφέας Σεντερόβιτς και δυο μέλη των Pussy Riot

Ρωσία: «Ξένοι πράκτορες» ο συγγραφέας Σεντερόβιτς και δυο μέλη των Pussy Riot

Τα δύο μέλη των Pussy Riot, AP

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε κατάλογο με τους “ξένους πράκτορες” που δρουν στην Τουρκία

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων», εκτός από τον συγγραφέα Βίκτορ Σεντερόβιτς, τις Βερόνικα Νικούλσινα και Ναντιέζντα Ταλακόνικοβα, μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, την αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Χόλαντ» Ταίσια Μπεκμπουλάτοβα, τον γκαλερίστα Μαράτ Γκέλμαν, όπως επίσης και τους δημοσιογράφους του Radio Svoboda (Radio Free Europe/Radio Liberty) Ιβάν Μπελιάγεφ και Γιελένα Βλαντίκινα.

Ο κατάλογος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συμπεριλάβει τα εν λόγω άτομα στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων» ελήφθη με βάση τα έγγραφα που έλαβε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. «Ιδιαίτερα, σύμφωνα με τα παραληφθέντα στοιχεία, τα εν λόγω πρόσωπα, συστηματικά διαδίδουν περιεχόμενα για ορισμένο κύκλο ατόμων, λαμβάνοντας παράλληλα χρηματοδότηση από το εξωτερικό» αναφέρεται στην απόφαση.

«Στον κατάλογο με αριθμό μητρώου 111 βρίσκεται ο γενικός διευθυντής της κινηματογραφικής λέσχης Neft στην πόλη Γιαροσλάβλ Αντρέι Αλεξέγεφ. Όπως επισημαίνει η έκδοση 7Χ7, ο Αλεξέγεφ διοργάνωσε στην πόλη διαλέξεις και προβολές σχετικές με την τέχνη», γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, προσθέτοντας ότι «το 2020 ο ίδιος αναγκάστηκε να ακυρώσει μερικά από τα προγράμματα που είχε ανακοινώσει κάτω από τις πιέσεις των αρχών επισημαίνει το 7Χ7».

Μέχρι σήμερα στον κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχουν 110 ονόματα και τίτλοι μέσων ενημέρωσης. Συνήθως, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, το υπουργείο ανανεώνει τον κατάλογο των «ξένων πρακτόρων» την τελευταία ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας δηλαδή την Παρασκευή, ωστόσο η Παρασκευή αυτή συνέπεσε με την 31η Δεκεμβρίου που είναι αργία.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube