Weather Icon

Ρωσία- Πούτιν: Ο Nord Stream 2 θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου και στην Ουκρανία

Ρωσία- Πούτιν: Ο Nord Stream 2 θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου και στην Ουκρανία

Ο Πούτιν υπενθυμίζει ότι όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία, το φυσικό αέριο θα είναι πιο φθηνό για την Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, καθώς και στην Ουκρανία, η οποία έχει διαμαρτυρηθεί για το έργο του αγωγού, θα δουν μειωμένες τιμές φυσικού αερίου, όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «ακόμη και για την ίδια την Ουκρανία αυτό (η έναρξη λειτουργίας του Nord Stream-2) θα μειώσει τις τιμές», «επειδή έναν σημαντικό όγκο ρωσικού φυσικού αερίου τον αγοράζουν με βάση τις τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αφού και η δεύτερα γραμμή του δίδυμου αγωγού έχει πληρωθεί με αέριο. Ο αγωγός περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube