Weather Icon
Ρωσία 29 Δεκεμβρίου 2021

Ρωσία – Λευκορωσία: Σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στις αρχές του 2022

Ρωσία – Λευκορωσία: Σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στις αρχές του 2022

Ο Πούτιν σκληραίνει τη στάση του στο θέμα της Λευκορωσίας

Η Ρωσία και η Λευκορωσία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2022

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Όπως εσείς προτείνατε, θα πραγματοποιήσουμε τις ασκήσεις και οι στρατιωτικοί θα συμφωνήσουν, τον Μάρτιο ή τον Φεβρουάριο, δεν γνωρίζω, όταν εκείνοι αποφασίσουν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σχολιάζοντας την παράκληση του Λουκάσενκο να πραγματοποιήσουν οι δύο χώρες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι προγραμματισμένες ασκήσεις, στο έδαφος της Λευκορωσίας, έρχονται εν μέσω πρωτοφανών εντάσεων Ανατολής-Δύσης, με τη Ρωσία να απαιτεί από το ΝΑΤΟ να υποσχεθεί να μην δεχθεί την Ουκρανία στους κόλπους του, η οποία συνορεύει τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία. Η Ουκρανία ισχύριζεται ότι η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει εισβολή, κάτι που η Μόσχα έχει αρνηθεί.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube