Weather Icon
Ουκρανία , Τουρκία 29 Δεκεμβρίου 2021

Ουκρανία: Τοπική παραγωγή κινητήρων για τα Τουρκικά Bayraktar TB2

Ουκρανία: Τοπική παραγωγή κινητήρων για τα Τουρκικά Bayraktar TB2

Συνεργασία της Τουρκίας με την Ουκρανία στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών

Έχει ήδη αρχίσει στην Ουκρανία η παραγωγή κινητήρων για τα μη επανδρωμένα αεροχήματα Bayraktar TB2 που η χώρα προμηθεύεται από την Τουρκία. 

Σε συνέντευξη του στο Focus την παραμονή των Χριστουγέννων, ο επικεφαλής του γραφείου της Ουκρανικής προεδρίας Andriy Yermak, προχώρησε σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δηλώσεις για τις αμυντικές σχέσεις της χώρας. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η συνεργασία στον αμυντικό τομέα με την Τουρκία επεκτείνεται, καθώς άρχισε με την προμήθεια των Bayraktar ενώ ήδη έχει αρχίσει η παραγωγή των κινητήρων τους στην Ουκρανία. Επιπλέον, δήλωσε πως η Ουκρανία λαμβάνει τεράστια βοήθεια από την Δύση. Συγκεκριμένα, με το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται στον τομέα της οικοδόμησης του Πολεμικού της Ναυτικού σε έργα αξία; 1,7 δις λιρών. Ακόμα, συμμετέχει σε κοινά προγράμματα με την Γαλλία αξίας 1,3 δις ευρώ.

https: defenceredefined.com.cy με πληροφορίες από: focus

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube