REAL TIME |

Weather Icon

Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει «ομάδες αυτοκτονίας» για εντοπισμό και καταστροφή στρατιωτικών βάσεων

Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει «ομάδες αυτοκτονίας» για εντοπισμό και καταστροφή στρατιωτικών βάσεων

Μετά τις ΗΠΑ, ούτε η Βρετανία θα στηρίξει με στρατεύματα την Ουκρανία

Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία ομάδες – αυτοκτονίας που απαρτίζονται από ιχνηλάτες με εξοπλισμούς GPS, για δολιοφθορές αλλά κυρίως για να εντοπίσουν μυστικές στρατιωτικές βάσεις, να τις «στιγματίσουν» και ακολούθως προβούν στην καταστροφή τους και την καταστροφή όπλων.

Λέγεται μάλιστα, ότι μια τέτοια ομάδα της πολιτοφυλακής, συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία για ανάκριση, η οποία ανατινάχθηκε μυστηριωδώς.

Η παρουσία των ομάδων ήρθε στο φως, όταν βρέθηκαν συσκευές εντοπισμού θέσης GPS που μπορούσαν μέσω του στίγματος που έδιναν να κατευθύνουν τα βλήματα.

Ένας Ουκρανός στρατιωτικός είπε στη Mirror ανώνυμα:

«Οι αυτονομιστικές δυνάμεις προσπαθούν να βρουν τις μυστικές βάσεις μας για να μπορέσουν να εξαπολύσουν επίθεση με όλμους.
Έχει ξαναγίνει.
Κουβαλούσαν «κοριούς», για να οδηγήσουν τους όλμους εκεί που ήμασταν.
Όταν βρήκαμε τους «κοριούς», τους μετακινήσαμε και η βάση μας δέχτηκε επίθεση».

Αυτό, όπως εξήγησε έγινε όταν πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός στην περιοχή όπου βρισκόταν ένας αιχμάλωτος ρωσόφωνος ένοπλος ο οποίος ανακρινόταν από τους Ουκρανούς.
«Οι σύντροφοί του δεν δίστασαν να τον θυσιάσουν» είπε στην συνέντευξή του στη Mirror.

Ευφάνταστο σενάριο ή πραγματικότητα;

Τα στρατεύματα αναγνώρισης έχουν θεαθεί, σε πρόβες πολέμου με τον εχθρό σε προσομοίωση και σε ακραίες συνθήκες, χιονιού και θερμοκρασιών κάτω από τους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ μιλούν για μια επικείμενη ρωσική απειλή, την ώρα που μετά τις ΗΠΑ, και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace, διαβεβαιώνει, σύμφωνα με το περιοδικό «Spectator», ότι είναι «εντελώς απίθανο» η Βρετανία ή οι σύμμαχοί της να στείλουν στρατεύματα για να υπερασπιστούν την Ουκρανία, εάν η Ρωσία εισβάλει σε αυτήν, καθώς η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε επίσης, «Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται μαζί με τον λαό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει τη μακροχρόνια αποφασιστικότητά του να τον υποστηρίζει».
«Είναι γεγονός ότι η [Ουκρανία] δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Έτσι, είναι ουσιαστικά απίθανο ότι κάποια χώρα θα αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, προκαλώντας τη Ρωσία…
Δεν θα πρέπει να κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους για αυτό που θα κάνουμε» δήλωσε ο Wallace.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί «είναι ενήμεροι για αυτό».

Η θέση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι ούτε οι ΗΠΑ, αλλά ούτε το ΝΑΤΟ έχουν δεσμεύσεις για την άμυνα της Ουκρανίας στην περίπτωση μιας κλιμάκωσης της έντασης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε επίσης, ότι όσο η Ουκρανία παραμένει εκτός της συμμαχίας, η αναφερόμενη χώρα, δεν έχει τις ίδιες εγγυήσεις ασφάλειας, όπως τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα διαψεύσει τους ισχυρισμούς δυτικών χωρών και της Ουκρανίας για «επιθετικές ενέργειες» δηλώνοντας ότι δεν έχει πρόθεση να απειλήσει ή να εισβάλλει σε οποιαδήποτε χώρα.

Ωστόσο, το Κίεβο και ορισμένες δυτικές χώρες έχουν πρόσφατα εκφράσει την ανησυχία τους, όπως ισχυρίζονται για την κλιμάκωση των «επιθετικών ενεργειών» της Ρωσίας, κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία μετακινεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της, εντός των συνόρων της, σύμφωνα με την διακριτική της ευχέρεια.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube