REAL TIME |

ΟΥΚΡΑΝΙΑ | Αν γίνει σύρραξη επηρεάζονται οι Έλληνες της περιοχής

ΟΥΚΡΑΝΙΑ | Αν γίνει σύρραξη επηρεάζονται οι Έλληνες της περιοχής

Σάββας Καλεντερίδης: Μεταξύ σφύρας και άκμονος! Πρόβλημα για τους Έλληνες αν γίνει πόλεμος. Έκανε την… κότα ο Ερντογάν στο Κατάρ.

Την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Υπάρχει ο φιλορωσισμός στην ελλαδική και κυπριακή κοινωνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπάρχει και συγκυρία που προκλήθηκε το ενδιαφέρον των αναγνωστών, γιατί μία μέρα πριν υπήρχε η τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν-Πούτιν. Παίζουν επικίνδυνο πόκερ οι Ουκρανοί που υποστηρίζονται από τους δυτικούς. Οι δυτικοί θέλουν να παρασύρουν τη Ρωσία σε μία κρίση από την οποία θα βγει κερδισμένη η Δύση. Την επόμενη μέρα της συνάντησης ακολούθησε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού. Δεν ήταν η καλύτερη συγκυρία, καθότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και τις δυνάμεις που προσπαθούν να περιορίσουν τη Ρωσία.

Η βάση στην Αλεξανδρούπολη ανησυχεί τους Τούρκους, επειδή η Τουρκία ήταν μοναδική χώρα νατοϊκή χώρα πριν χρόνια που είχε πρόσβαση στον Εύξεινο Πόντο. Τώρα υπάρχουν άλλες δύο χώρες, η Ρουμανία και η Βουλγαρία που έχουν λιμάνια και βάσεις πυραυλικών συστημάτων. Για να παρακαμφθεί η κακοτροπία της Τουρκίας που εκμεταλλευόταν όλα αυτά πολιτικά και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία του Μοντρέ αλλά και για διευκόλυνση, οι Αμερικανοί επέλεξαν την Αλεξανδρούπολη, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον σχεδιασμό της Τουρκίας. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και για τη Ρωσία.

Ο Πούτιν έδειξε κατανόηση στη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Δύση και τη Ρωσία.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube