Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 28 Δεκεμβρίου 2021

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία για την ενίσχυση των συνόρων με Ρωσία – Λευκορωσία

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία για την ενίσχυση των συνόρων με Ρωσία – Λευκορωσία

Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν έργα που περιλαμβάνουν εξοπλισμό επιτήρησης για την ενίσχυση των συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης από τη Μόσχα, όπως ανέφερε την Τρίτη η συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορά του, προετοιμάζοντας μια πιθανή επίθεση.

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει οποιαδήποτε επίθεση, αλλά κατηγορεί την Ουκρανία και τις ΗΠΑ για αποσταθεροποιητική συμπεριφορά και έχει ζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας έναντι της επέκτασης του ΝΑΤΟ ανατολικά.

Η συνοριακή υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα έργα αξίας 20 εκατ. δολαρίων αφορούν την αγορά συστημάτων καταγραφής βίντεο, drones καθώς και εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τους συνοριοφύλακες.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube