Weather Icon

Ο Quisling της Άγκυρας

Ο Quisling της Άγκυρας

Ανδρέας Μ. Βασιλείου

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο Quisling (Κουίσλινγκ) της Άγκυρας, καθότι αποτελεί υποχείριο του Ερντογάν και του τουρκικού βαθέος κράτους

Τον ανιστόρητο και ανεκδιήγητο Ερσίν Τατάρ, που παριστάνει τον «πρόεδρο» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ), την οποία εμείς αποκαλούμε ως «ψευδοκράτος», θα τον χαρακτήριζα ως τον Quisling (Κουίσλινγκ) της Άγκυρας.

Αλλά ποιος ήταν ο Vidkun Quisling (Iούλιος 1887-24 Οκτωβρίου 1945); Ήταν ένας πολιτικός και στρατιωτικός που διετέλεσε επικεφαλής της κυβέρνησης της Νορβηγίας όταν η Ναζιστική Γερμανία κατέλαβε τη χώρα του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πλήρες όνoμά του είναι Vidkun Abraham Lauritz Quisling.

Από το 1942 ώς το 1945 διετέλεσε Πρωθυπουργός της Νορβηγίας συνεργαζόμενος με τον Γερμανό πολιτικό διοικητή Josef Terboven. Στη φιλοναζιστική κυβέρνηση των ανδρεικέλων συμμετείχε ενεργά στην πολιτική γενοκτονίας των Ναζί. Μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την απελευθέρωση της Νορβηγίας κατηγορήθηκε για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια της κατοχής και για προδοσία της Νορβηγικής Πολιτείας και καταδικάστηκε σε θάνατο. Εκτελέστηκε διά τουφεκισμού στις 24/10/1945 στο φρούριο Akershus Fortress. Η φράση «Quisling» (Κουίσλινγκ) καθιερώθηκε έκτοτε ως συνώνυμη της συνεργασίας με τον κατακτητή και ως προδοσία.

Ο Ερσίν Τατάρ λοιπόν είναι ο «Κουίσλινγκ» της Άγκυρας ως και όλοι οι προηγούμενοι εγκάθετοί της (Ντερβίς Έρογλου, Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, Μουσταφά Ακιντζί).

Πρόκειται για άνθρωπο που θα τον χαρακτήριζα ως εκ της συμπεριφοράς του ως προκλητικό αλλά και θρασύτατο για το υβρεολόγιο και τις απειλές που χρησιμοποιεί κατά καιρούς κατά των Eλληνοκυπρίων.

Λυπάμαι γιατί δεν βρέθηκε κάποιος στις ελεύθερες περιοχές να τον αποστομώσει πολύ περισσότερο όταν κομπάζει ότι η Κύπρος ανήκει στους… Οθωμανούς, που ήρθαν εδώ ως κατακτητές και για 307 χρόνια που διήρκεσε η κατοχή διέπραξαν κάθε είδους βαρβαρότητα και ατιμία με αποκορύφωμα τις σφαγές της 9ης Ιουλίου 1821.

Ανάλογες βαρβαρότητες διέπραξαν και σε όλες τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Απ’ όλους αυτούς που παριστάνουν τους πολιτικούς και κομματικούς ηγέτες και ηγετίσκους, μερικοί των οποίων φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν και άρχισαν από τώρα την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2023, δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον αποστομώσει.

Ας υποδείξει λοιπόν κάποιος στον Ερσίν Τατάρ ότι οι κτήτορες και ιδιοκτήτες της Κύπρου από την αυγή της Ιστορίας υπήρξαν ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Τεύκρος, ο Ονήσιλος και ο Ευαγόρας, Χριστιανοί ήταν οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος και 200-300 Άγιοι και Μάρτυρες που καθαγίασαν τα χώματα της νήσου μας, ο Γρηγόρης Αυξεντίου και ο Κυριάκος Μάτσης ως και οι άλλοι ήρωες όλων των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και εθνική δικαίωση.

Νομίζω ότι είναι ολίσθημα ηγέτες του Κυπριακού Ελληνισμού να παρακάθονται κατά καιρούς σε συνομιλίες με τους εγκάθετους υποτακτικούς (Quisling) της Άγκυρας για διαπραγματεύσεις – παρόλο που ουδέποτε διεξήχθηκαν παρά μόνο «κουβέντες του καφενείου» ως επανειλημμένα έγραψα σύμφωνα όπως τις χαρακτήρισε προ ετών ο μακαρίτης Άγγλος δημοσιογράφος Robert Fisk στην εφημερίδα Independent.

Διά όσους επείγονται να επαναρχίσουν τέτοιες «συνομιλίες» και εισηγούνται να υποβάλουμε προτάσεις για να επαναληφθούν, θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν μια γυναίκα που ύστερα από πολλούς βιασμούς όχι μόνον τους απολαμβάνει αλλά και τους επιζητεί.

Διότι αυτό συνέβη για τέσσερεις και πλέον δεκαετίες με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας και ικανοποίηση των τουρκικών εκβιασμών.

Φθάνουν μέχρι του σημείου να εισηγούνται όπως ο αγωγός φυσικού αερίου (αν τελικά δεν αποδειχθεί «αέρας κουπανιστός») διέρχεται διά της Τουρκίας, ούτως ώστε όποτε θέλει να μας καταδικάσει σε ασφυξία να κλείνει τη στρόφιγγα. Ευτυχώς που οι Τούρκοι σήμερα δεν έχουν χαρέμια, διότι όλοι αυτοί οι τουρκόφρονες και τουρκοπροσκυνημένοι προθύμως θα υπηρετούσαν ως ευνούχοι.

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι σκοπός και στόχος της Τουρκίας υπήρξε πάντοτε -εάν ποτέ αποχωρούσαν οι Άγγλοι από την Κύπρο- να την επανακτήσουν και να την θέσουν υπό τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχό τους, ακουσίως γίνονται σύμμαχοί της.

Η Τουρκία δεν θέλει απλώς την Κύπρο ως ένα είδος «προτεκτοράτου» δηλαδή ως κράτος που έχει απολέσει την κυριαρχία και τελεί υπό τον έλεγχο προστάτιδος δύναμης, αλλά ως «βιλαέτι», όπως ήταν δηλαδή η κάθε περιοχή – επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube