Weather Icon
Αραβικός Κόσμος , Τουρκία 7 Δεκεμβρίου 2021

Ο Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, συναντήθηκε με τον ομόλογό του στο Κατάρ

Ο Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, συναντήθηκε με τον ομόλογό του στο Κατάρ

Ο Şahap Kavcıoğlu, Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, συναντήθηκε με τον Sheikh Bandar bin Mohamed bin Saud al-Thani, Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας του Κατάρ και συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον χρηματοοικονομικό και τον τραπεζικό τομέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που μεταδίδει από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ, κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ντόχα, συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών στους χρηματοοικονομικούς και τραπεζικούς τομείς και τρόποι ενίσχυσης αυτών των σχέσεων.

Στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής συνάντησης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών της Έβδομης Συνόδου της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στη Ντόχα, και τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουραχμάν Αλ Σανί, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε εδώ, δημοσιογράφος από το Κατάρ ρώτησε τον Τσαβούσογλου: «Ήρθατε στο Κατάρ για να ζητήσετε οικονομική στήριξη για να ξεπεράσει τον οικονομικό εφιάλτη που βιώνει η Τουρκία;».

Το TRT Haber, που μετέδωσε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου, μετά από αυτήν την ερώτηση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube