Weather Icon
Παντελής Σαββίδης 30 Δεκεμβρίου 2021

Να μην ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς αν…

Να μην ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς αν…

Αυτό δεν είναι συγκεντρωτισμός. Ούτε ολοκληρωτισμός. Είναι φασισμός.

Του Παντελή Σαββίδη*

Χθές το βράδυ είχα προσκεκλημένο στην εκπομπή “Πρίσμα” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV-100 τον γνωστό Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό. Είναι μια εκπομπή που θα την παρουσιάσουμε σήμερα απο την διαδικτυακή τηλεόραση Ανιχνεύσεις web tv. Αξίζει να την δείτε.

Καθώς περίμενα στο στούντιο να αρχίσει παρακολουθούσα ένα τρέιλερ μιας συνέντευξης που έδωσε ο δήμαρχος στην TV-100.
Ο δημοσιογράφος τον ρωτά τι θα ζητούσε απο τον πρωθυπουργό αν τον συναντούσε.
Ο δήμαρχος δεν ζητά τίποτε. Αλλά κάτι αυτονόητο:
Αυτά που ετοιμάσαμε και προτείναμε να εγκριθούν και να μην καθυστερήσουν 4 με 5 χρόνια. Να εγκριθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Καταλάβατε; Μια πόλη, η δεύτερη της χώρας, έχει ετοιμάσει κάποιες προτάσεις για την βελτίωση και ανάπτυξή της και ο δήμαρχός της παρακαλά τον πρωθυπουργό να μην καθυστερήσει η έγκρισή τους 4 με 5 χρόνια. Δηλαδή δεν φτάνει που έχουν υποβαθμίσει την πόλη με παντελή απουσία οποιουδήποτε ενδιαφέροντος, καθυστερούν και αυτά που θα μπορούσε να κάνει μόνη της. Διότι στη ελληνική “δημοκρατία” δεν κινείται τίποτε αν δεν πάρει την υπογραφή κάποιας δεκάδας ή και περισσότερων αθηναίων γραφειοκρατών.

Αυτό δεν είναι συγκεντρωτισμός. Ούτε ολοκληρωτισμός. Είναι φασισμός.

Έχω και έναν φίλο αθηναίο που κάθε πρωί μιλάμε τηλεφωνικά. Του το είπα σήμερα και επειδή γνωρίζει καλά την Τουρκία, μου λέει πως ο δήμος Αμισού στον Πόντο έφτιαξε ολόκληρο μετρό χωρίς να χρειαστεί ούτε μια υπογραφή απο την Άγκυρα.

Αυτά για όσους θεωρούν την Τουρκία καθυστερημένη χώρα και το αθηναϊκό κρατίδιο προοδευμένο.

Με βάση αυτά έχω να κάνω μια πρόταση.

Να υπάρξει μια οργάνωση των Θεσσαλονικέων η οποία θα διακηρύξει πως δεν θα πάνε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να ψηφίσουν στς εκλογές αν δεν ολοκηρωθεί μέσα στο 2022 το μετρό και δεν προχωρήσουν, άμεσα, μια σειρά άλλων έργων που έχει προτείνει ο δήμος.

Επίσης να απαιτήσουν να διαμορφώσει η κυβέρνηση αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πόλη. Τα παραμύθια του πιτσιρικά Καραμανλή περί ιπτάμενων μετακινήσεων στην πόλη να τα κρατήσει για εκεί που ξέρει.

Οι μπαγιάτιδες Θεσσαλονικείς δεν θα συμφωνήσουν. Όλος ο κόσμος τους είναι η παραλία τους και ο καφές στην Αριστοτέλους. Αλλά και μόνο που θα αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα θα είναι καλό. Θα φανεί η ολοκληρωτική εικόνα του μικροελλαδισμού. Τουλάχιστον να εκτεθεί διεθνώς.

Πηγή: Ανιχνεύσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube