Weather Icon

Με αγωγές κατά της Αυρούπα, επιχειρούν να φιμώσουν τον Λεβέντ

Με αγωγές κατά της Αυρούπα, επιχειρούν να φιμώσουν τον Λεβέντ

“Επιχείρηση αγωγών κατά της Αβρούπα, για να μας φιμώσουν – Δεν θα το καταφέρουν” δηλώνει ο Σενέρ Λεβέντ

του Σενέρ Λεβέντ

Ήρθαν στην εφημερίδα μας δύο αστυνομικοί από το δικαστικό και πολιτικό τμήμα, κρατώντας δύο φάκελους στο χέρι. Μας απήγγειλαν έξι αγωγές. Ποινικές αγωγές. Σε τρεις αρθρογράφους μας. Τέσσερις αγωγές σε εμένα για τέσσερα άρθρα. Και από μία αγωγή στη Φαϊζέ Όζντεμιρτζιλερ και στον Αλί Οσμάν.

Για ποιο πράγμα μας κατηγορούν; Για δημοσιεύματα που προκαλούν αναταραχή (κακοπροαίρετα). Πρόκληση φόβου και ανησυχίας στον λαό. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες. Υπάρχουν μόνο οι τίτλοι και οι ημερομηνίες δημοσίευσης των άρθρων μας.

Τα άρθρα εστάλησαν στη γενική εισαγγελία εκ μέρους της πρεσβείας της Τουρκίας. Και εκείνη κινητοποιήθηκε και μας έστειλε την αστυνομία.

Τα τέσσερα από τα επίδικα άρθρα δημοσιεύθηκαν το 2020. Μάλιστα υπάρχει και ένα από το 2019. Εκπλήττομαι! Γιατί περίμεναν τόσο πολύ για να καταχωρίσουν αγωγή; Αν υπάρχει κάποιο αδίκημα, περιμένει δύο χρόνια κανείς για να καταχωρίσει αγωγή;

Διάβασα άλλη μια φορά εκείνα τα άρθρα. Δεν είδα κάτι το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί αδίκημα. Ούτε κακή βούληση υπάρχει. Ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει κοινωνικό όφελος και καταγράφηκε με έμφαση εκ μέρους των δικαστών σε μια απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ότι σε περίπτωση που υπάρχει κοινωνικό όφελος σε κάτι, αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κακοπροαίρετο.

Όμως, αν ως εισαγγελία έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κακή προαίρεση, τότε ορίστε αποδείξτε το. Αυτές οι ποινικές υποθέσεις δεν είναι τίποτε άλλο από ένα νέο πλήγμα που καταφέρθηκε στην ελευθερία έκφρασης.

Ξέρουμε ότι στους κρατούντες το καθεστώς δεν αρέσει η εφημερίδα που εκδίδουμε και ότι θέλουν να μας φιμώσουν. Ουσιαστικά, στα δικά σας μάτια είναι επίδικα όλα τα άρθρα που γράψαμε και όχι μόνο αυτά.

Αν ήμασταν στην Τουρκία, θα βρισκόμασταν στη φυλακή, όπως άλλοι, έτσι δεν είναι; Σας ενοχλούν πολύ τα δικαστήριά μας τα οποία δεν μπορέσατε ακόμα να θέσετε υπό την ομηρεία σας. Άλλωστε το δείξατε ξεκάθαρα αυτό. Ενοχληθήκατε πολύ από την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε για εμάς ο δικαστής στο πρωτοδικείο σε εκείνη τη γνωστή υπόθεση για τη γελοιογραφία. Και καταχωρίσατε τις ίδιες αγωγές εναντίον μας και εσείς στην Άγκυρα.

Αλήθεια, πώς πάει εκείνη η δίκη; Με δικάζετε ερήμην; Στείλτε μου ένα χαμπέρι. Ενημερώστε με λίγο τουλάχιστον. Να δούμε τι μερίδιο μας αναλογεί από τη δικαιοσύνη του δικτατορικού καθεστώτος.

Τι θέλετε;

  • Να ευθυγραμμίσετε και τους Τουρκοκύπριους όπως κάνατε με τους διαμένοντες στην Τουρκία;
  • Κανείς να μην σας αποκαλεί κατακτητές.
  • Κανείς να μην αποκαλεί φασίστα δικτάτορα τον Ερντογάν. Να μην λέει ότι η εδώ πρεσβεία είναι ουσιαστικά «κυβερνείο» και ότι σε εκλογικές περιόδους μετατρέπεται σε «εκλογικό επιτελείο».
  • Να υποστηρίζουν όλοι τα δύο κράτη.
  • Κανείς να μην ζητά λύση, ειρήνη και ενωμένη Κύπρο.
  • Κανείς να μην λέει «κάτω τα χέρια σου από πάνω μας Άγκυρα».
  • Να μην φωνάζει «γύρισε σπίτι σου Αϊσέ».
  • Να μην αναφέρεται στους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους που δολοφονήσατε το 1974.
  • Να μην μιλά για τους Τούρκους στρατιώτες που έκοβαν αφτιά και για τους στρατιωτικούς διοικητές που λεηλάτησαν το Βαρώσι.
  • Να μην αντιτίθεται στη σημαία στο βουνό που σκορπάει σπόρους εχθρότητας και μίσους στην άλλη πλευρά.
  • Να χορεύει επειδή η οικονομία μας αναπτύσσεται ενόσω κατρακυλά η τουρκική λίρα.
  • Να μην αγαπά κανείς τον Σαλαχαττίν Ντεμιρτάς.
  • Να είναι όλοι εχθροί των Κούρδων, όπως και των Ελλήνων.
  • Κανείς να μην λέει είμαι Τουρκοκύπριος, να λένε μόνο είμαι Τούρκος.
  • Όλοι να κοιμούνται και να ξυπνούν εκφράζοντας ευγνωμοσύνη σε εσάς.

Αυτά θέλετε, έτσι δεν είναι; Ξέρετε τι σημαίνει η υποταγή σε αυτά; Να πάψει κανείς να είναι άνθρωπος!

Από τότε που κυκλοφόρησε αυτή η εφημερίδα, καταχωρίσατε εναντίον μας εκατοντάδες αγωγές. Μια μέρα η αστυνομία σας μας απήγγειλε εξήντα αγωγές ταυτοχρόνως.

Μας έβαλαν βόμβα! Δεν σωπάσαμε!

Πυροβοληθήκαμε! Δεν σωπάσαμε!

Πετροβοληθήκαμε! Δεν σωπάσαμε!

Και θα σωπάσουμε τώρα;

Ακόμα και αν όλοι σωπάσουν μέσα σε αυτή την κοινότητα, είναι αρκετό να μην σωπάσει έστω και μία φωνή!

Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να κάνετε, ο χάρτης της Κύπρου είναι ο ίδιος.

Εδώ δεν είναι Τουρκία. Είναι Κύπρος. Δεν είναι δική σας. Είναι η δική μας πατρίδα!

Άντε, στείλτε την κλήτευσή σας. Να βρεθούμε στο δικαστήριο. Κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να σκεπάσει τις πραγματικότητες. Θα τις σκεπάσετε εσείς;

Κανείς δεν μπόρεσε να σκοτώσει την ελευθερία της άποψης. Θα την σκοτώσετε εσείς;

Πηγή: Πολίτης Κύπρου

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube