Weather Icon
ΗΠΑ , Κορωνοϊός - Covid-19 27 Δεκεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Αποτάχθηκαν 169 Πεζοναύτες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

ΗΠΑ: Αποτάχθηκαν 169 Πεζοναύτες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Δεν έγιναν δεκτοί θρησκευτικοί λόγοι – Περισσότεροι από 2.700 στρατιώτες του Πεζικού είναι αντιμέτωποι με την προοπτική απόταξης ενώ εκδιωχθήκαν ήδη 27 άτομα από την Πολεμική Αεροπορία

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ προχώρησε σε απόταξη τουλάχιστον 169 πεζοναυτών λόγω της άρνησής τους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, 66 επιπλέον πεζοναύτες αποχώρησαν από το σώμα.
Η κυβέρνηση Biden στο πλαίσιο της υστερικής πολιτικής της επικαλείται το κίνδυνο από την την παραλλαγή Omicron ενώ την ίδια ώρα έχουν εντοπιστεί ελάχιστα κρούσματα στον αμερικανικό στρατό
Επίσης το Σώμα ανέφερε σε νέα ανακοίνωση επικαλούμενο ανύπαρκτα στοιχεία ότι «Η ταχύτητα με την οποία η ασθένεια μεταδίδεται μεταξύ των ατόμων έχει αυξήσει τον κίνδυνο για τους πεζοναύτες»!

Τα ποσοστά εμβολιασμού

Το Σώμα Πεζοναυτών υστερεί σε σχέση με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμενο στα συνολικά ποσοστά εμβολιασμού, με το 95% του συνόλου του προσωπικού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.
Σε σύγκριση με άλλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού που έχουν καταγράψει ποσοστά εμβολιασμού κοντά στο 98%.
Το σημαντικότερο είναι ότι οι πεζοναύτες πρωτοστάτησαν στις αποτάξεις όσων δεν εμβολιαστήκαν, ενώ αρνήθηκαν επίσης καταχρηστικά όλες τις εξαιρέσεις με βάση θρησκευτικούς λόγους.

Αρνήσεις σε3.080 αιτήματα

«Το Σώμα Πεζοναυτών ήταν το πιο επιθετικό στην απόταξη όσων αρνούνται το εμβόλιο», αναφέρει το Associated Press σε σχετικό δημοσίευμα.
“Και επίσης έχει απορρίψει όλα τα αιτήματα για εξαιρέσεις με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2022,  3.080 από τα 3.192 αιτήματα που ελήφθησαν — ή περισσότερο από το 96% — έχουν απορριφθεί».

Μόλυναν οι… εμβολιασμένοι

Το παράδοξο την ίδια ώρα είναι όσον αοφρά την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι επτά στελέχη που ταξίδευαν με το «Νο 2» του Πενταγώνου βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, με εκτεταμένη ιχνηλάτηση επαφών να βρίσκεται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι επισκέφτηκαν πολλές μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Μεγάλο μέρος της αντιπροσωπείας που ταξίδεψε με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Kathleen Hicks βρίσκεται σε καραντίνα.
Φυσικά όλοι οι μολυσμένοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Το καθεστώς των απειλών

Σε άλλους κλάδους, υπάρχουν συνεχείς απειλές από διοικητές σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.
«Ο Στρατός Ξηράς ανακοίνωσε ότι επέπληξε περισσότερους από 2.700 στρατιώτες και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες απόταξής τους τον Ιανουάριο, ενώ η Πολεμική Αεροπορία απέταξε τουλάχιστον 27 μέλη της», ανέφερε πρόσφατα το NBC σε σχετικό ρεπορτάζ.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube