REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 2 Δεκεμβρίου 2021

Η Ρωσία συνεχίζει να… τρολάρει την Τουρκία με τον χάρτη του τουρκικού κόσμου! Λαβρόφ: Κι εμείς μπορούμε να βάψουμε τον χάρτη με διάφορα χρώματα.

Η Ρωσία συνεχίζει να… τρολάρει την Τουρκία με τον χάρτη του τουρκικού κόσμου! Λαβρόφ: Κι εμείς μπορούμε να βάψουμε τον χάρτη με διάφορα χρώματα.

Ρωσία – Τουρκία: Τον χάρτη του τουρκικού κόσμου που χάρισε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Και η Ρωσία μπορεί να σημειώσει τους οικισμούς των «συμπατριωτών» της με διάφορα χρώματα στον παγκόσμιο χάρτη», δήλωσε αρχικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα κακό» στη διατήρηση δεσμών με συμπατριώτες. «Έχουμε και εμείς συμπατριώτες, μπορούμε επίσης να βάψουμε τον παγκόσμιο χάρτη με συγκεκριμένα χρώματα δίνοντας διαφορετικές αποχρώσεις», είπε ο Λαβρόφ κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Πρόσθεσε ότι θα καταλάβουν σχεδόν όλες τις περιοχές του κόσμου – τον μετασοβιετικό χώρο, τις ευρωπαϊκές χώρες, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική.

Τον χάρτη δώρισε στον Ερντογάν ο ηγέτης του Τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στον «τουρκικό κόσμο» συμπεριλήφθκαν οι νότιες περιοχές της Ρωσίας, η Ανατολική Σιβηρία, καθώς και τμήματα των Βαλκανίων, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων Σιντσζάν της Κίνας, ορισμένα εδάφη της Μογγολίας και του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ως τουρκολόγος, εξέφρασε τη λύπη του που ο χάρτης δεν υποδηλώνει με κόκκινο αστέρι ότι το κέντρο του «τουρκικού κόσμου» βρίσκεται στη Ρωσία, στο Αλτάι.

Η υποδοχή της Ιλχάμ Αχμέντ

Αυτό ήταν ένα ακόμα μήνυμα της Ρωσίας προς την Τουρκία. Η τελευταία πράξη ήταν η επίσημη υποδοχή και οι συνομιλίες που είχε ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Λαβρόφ στη Μόσχα, με την συν-πρόεδρο της Συριακής Δημοκρατικής Συνέλευσης, με την εκπρόσωπο των Κούρδων της Συρίας, δηλαδή, Ιλχάμ Αχμέντ.

Η Ρωσία, όπως σας ενημέρωσε το Infognomonpolitics.gr, υποδεχόμενη τους Κούρδους της Συρίας, προειδοποίησε την Τουρκία: «Εάν αντιμετωπίζετε την Κριμαία και την Ουκρανία με τρόπο που στοχεύει την κυριαρχία της Ρωσίας, με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς τα εθνικά προβλήματα της Τουρκίας».

Η Ρωσία κρατά ισχυρότατο χαρτί για την Τουρκία

Για το ισχυρότατο χαρτί που κρατά η Ρωσία κατά της Τουρκίας μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης σε πρόσφατη εκπομπή ΖΟΟΜ στο κανάλι του στο Youtube.

Η οικονομική κρίση έχει ρίξει στα Τάρταρα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και επηρεάζει αρνητικά την κοινωία. Το πιο καυτό ζήτημα στην Τουρκία όμως παραμένει ένα και προκαλεί αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στα θεμέλια της κρατικής της υπόστασης. Αυτό το θέμα διαπραγματεύεται ο Σάββας Καλεντερίδης.

Οι τέσσερις άξονες του κουρδικού ζητήματος και το χαρτί που κρατάει και κουνάει στα χέρια της η Μόσχα, η οποία παίζει με Ερντογάν και Άσαντ στην ίδια διπλωματική σκακιέρα, προσπαθώντας να τους φέρει στο ίδιο τραπέζι των συνομιλιών. Μαγεία της ρωσικής διπλωματίας παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Η Ρωσία κρατάει ισχυρότατο χαρτί για την Τουρκία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube