Weather Icon
Ισραήλ , Ρωσία , Συρία 30 Δεκεμβρίου 2021

Η Μόσχα εξηγεί γιατί η συριακή αεράμυνα δεν απάντησε στη προχθεσινή ισραηλινή επίθεση στη Λατάκια

Η Μόσχα εξηγεί γιατί η συριακή αεράμυνα δεν απάντησε στη προχθεσινή ισραηλινή επίθεση στη Λατάκια

Ενώ το κύριο λιμάνι της χώρας, η Λατάκια, δέχθηκε ισραηλινή επίθεση στις 28 Δεκεμβρίου 2021, η συριακή πλευρά δεν απάντησε. Το Ρωσικό Κέντρο για την συμφιλίωση των μερών σε σύγκρουση στη Συρία εξηγεί γιατί.

«Οι Συριακές Δυνάμεις Αεράμυνας δεν συμμετείχαν στην μάχη επειδή τη στιγμή των [ισραηλινών] επιθέσεων, ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος ξεκινούσε την προσγείωσή του στο [ρωσικό] αεροδρόμιο Khmeimim, στη ζώνη πρόσκρουσης των [συριακών] αντιαεροπορικών συσκευών», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα ο υποναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεβ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού κέντρου.

Ο ανώτερος αξιωματικός μετέδωσε επίσης λεπτομέρειες για την επίθεση της σιωνιστικής οντότητας, διευκρινίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε από δύο μαχητικά F-16 που εκτόξευσαν τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον του λιμανιού της Λατάκιας. Σύμφωνα με τον υποναύαρχο, η επίθεση έλαβε χώρα μεταξύ 3:21 π.m. και 3:26 π.m. (τοπική ώρα).

Αν και οι επιθέσεις, τις οποίες το IDF αρνείται να σχολιάσει, δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, έγιναν πολλές ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.

Σύρος δημοσιογράφος που έφτασε στον τόπο της επίθεσης δήλωσε στο Sputnik ότι μετά τις ισραηλινές επιθέσεις, κοντέινερ φορτωμένα με αλεύρι, καφέ, ιατρικές προμήθειες και χημικές ουσίες για νοικοκυριά έπιασαν φωτιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρχε τίποτα στο έδαφος που θα μπορούσε να μοιάζει με στρατιωτικό εξοπλισμό ή πυρομαχικά.

πηγή: https://french.almanar.com.lb/

Moscou explique pourquoi la défense syrienne n’a pas répondu à l’attaque israélienne (reseauinternational.net)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube