Weather Icon

Γιατί δεν παρεμβαίνουν οι αρχές για τις ΜΚΟ;

Γιατί δεν παρεμβαίνουν οι αρχές για τις ΜΚΟ;

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί δεν παρεμβαίνουν οι αρχές για τις ΜΚΟ και το μεταναστευτικό; Τί είναι η Ελλάδα; Ξέφραγο αμπέλι; Να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η απειλή στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Κυρώσεις στον Ερντογάν όπως στον Λουκασένκο.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που υπάρχουν για την Ελλάδα όσον αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί η Τουρκία υπογράμισε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ΖΟΟΜ στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε απόψε στις 21:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Το ρεπορτάζ

Την ισχυρή προστασία των εθνικών και ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων από την δράση κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα μετανάστες, από τις εχθρικές ενέργειες των τουρκικών αρχών και από την ύποπτη λειτουργία ορισμένων ΜΚΟ υπογράμμισε ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Χριστιανός επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Λιμενικό Σώμα και Frontex χαλάμε τα σχέδια των τουρκικών αρχών και ορισμένων ΜΚΟ».

Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την «Ευρωπαϊκή πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης: Προσκλήσεις και προοπτικές» ο κ. Χριστιανός απάντησε στις καταγγελίες περι επαναπροωθήσεων λέγοντας ήδη λειτουργούν συστήματα καταγραφής των ενεργειών «προκειμένου να μην αφήνουμε την παραμικρή υπόνοια ότι το ΛΣ κάνει κάτι παράνομο. Αν για οποιαδήποτε λόγο υπάρχει πηγή ή πληροφορία ή καταγγελία διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν διαπιστωθεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά αποδίδονται ευθύνες». Πρόσθεσε μάλιστα σε άλλο σημείο «στο σχέδιο του ΛΣ δεν υπάρχουν οι επαναπροωθήσεις. Οι μετανάστες και οι διακινητές δεν θα αποτραπούν από παράνομες ενέργειες. Απεναντίας οποιαδήποτε παράνομη πράξη κάνει πιο δύσκολο το έργο μας . Αυτές οι καταγγελίες ξέρουμε από που προέρχονται. Προέρχονται από τις τουρκικές αρχές και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ. Είναι ΜΚΟ ή κάτι άλλο; Είναι σίγουρα άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο μεταναστευτικό όλο αυτό το διάστημα και το ΛΣ σε συνεργασία με Frontex τους χαλάσαμε τα σχέδια».

Παράλληλα ο κ. Χριστιανός είπε πως «το 2017 είχαμε μια σταθεροποιητική τάση και είχαμε καλή συνεργασία με την τουρκική ακροφυλακή. Από το 2019 όμως η κατάσταση άλλαξε με εκ νέου εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία… Πλέον δεν υπάρχει καμία επαφή και συνεργασία με την Τουρκία… σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε εχθρική συμπεριφορά στο θαλάσσιο πεδίο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube