Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία 26 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία – Ρωσία: Συναντήσεις εντός του Ιανουαρίου 2022 για άμβλυνση των εντάσεων στο ουκρανικό ζήτημα

Γερμανία – Ρωσία: Συναντήσεις εντός του Ιανουαρίου 2022 για άμβλυνση των εντάσεων στο ουκρανικό ζήτημα

Ανώτεροι Γερμανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν τον επόμενο μήνα

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες δυτικών ηγετών με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, με αντικείμενο τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα
Ανώτεροι Γερμανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν τον επόμενο μήνα- σε μια κίνηση που θεωρήθηκε ασυνήθιστη- σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις με την Ουκρανία, ανέφερε πηγή της γερμανικής προεδρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το Reuters, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του καγκελάριου Olaf Scholz, Jens Ploetner, και ο Ρώσος διαπραγματευτής για το ζήτημα της Ουκρανίας Dmitry Kozak, συμφώνησαν να συναντηθούν ύστερα από μια μακροσκελέστατη τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ανέφερε μια πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έκανε κάποια δήλωση για το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος του Κόζακ αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Πυκνές διαβουλεύσεις

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες δυτικών ηγετών με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, με αντικείμενο την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα και τους φόβους για επικείμενη εισβολή.
Αντίθετα, οι εκ του σύνεγγυς επαφές ανάμεσα σε δυτικούς και Ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματούχους είναι ελάχιστες, με πιο πρόσφατη αυτή ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και τον πρόεδρο Putin στη Γενεύη τον περασμένο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube