Weather Icon

Γαλλία/ προεδρικές εκλογές 2022: Η υποψήφια Βαλερί Πεκρές στην Αρμενία

Γαλλία/ προεδρικές εκλογές 2022: Η υποψήφια Βαλερί Πεκρές στην Αρμενία

Η Βαλερί Πεκρές, υποψήφια των Ρεπουμλικανών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Απριλίου 2022

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βαλερί Πεκρές (Valérie Pécresse) επισκέπτεται την Αρμενία. Το πρώτο της ταξίδι χρονολογείται από το 1990. Θα το ακολουθήσουν και άλλα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2021 για μια τριήμερη επίσκεψη. Την συνοδεύουν οι Michel Barnier, Bruno Retailleau και μια αντιπροσωπεία στην οποία περιλαμβάνεται και ο Ara Toranian, συμπρόεδρος του CCAF. Θα συναντηθεί με τις ανώτατες αρχές της χώρας για να ανακοινώσει μια πρωτοβουλία.Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της περιφέρειας Ile-de-France ψήφισε μια ευχή για αναγνώριση του Αρτσάχ από τη Γαλλία και βοήθεια 15.000 ευρώ για τους εκτοπισμένους από τον πόλεμο. Νωρίτερα, είχε εκδοθεί συνεισφορά 500.000 € για τη στήριξη της νέας πανεπιστημιούπολης του γαλλικού πανεπιστημίου στην Αρμενία.

Προηγουμένως, στις 24 Απριλίου 2021, η πρόεδρος της περιφέρειας, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο Πάτρικ Καράμ, πήγε στη βιβλιοθήκη Nubar του UGAB, αποκαλύπτοντας επίσημα μια πλακέτα που καθιστά το πολιτιστικό κτίριο κάτοχο της ετικέτας «Κληρονομιά περιφερειακού ενδιαφέροντος». Πάντα παρούσα στο αιτήσιο δείπνο της CCAF, την ίδια μέρα εκφώνησε μια ιδιαίτερα έντονη ομιλία μπροστά στο άγαλμα του Κομίτας, καταγγέλλοντας τους κινδύνους που απειλούν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αρμενία.

Παρεμπίπτοντος, η Βαλερί Πεκρές μίλησε πάντα υπέρ της καταδίκης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενιών και για το καθήκον μνήμης που βαρύνει την Τουρκία.

Jean Eckian

από τον Jean Eckian την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021  © armenews.com 2021

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube