REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Πυρηνικά Όπλα 26 Δεκεμβρίου 2021

«Έτσι θα χτυπήσουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ»! Βίντεο και άσκηση από το Ιράν

«Έτσι θα χτυπήσουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ»! Βίντεο και άσκηση από το Ιράν

Απάντηση του Ιράν, σε απειλές του Ισραήλ

Πριν μερικές ημέρες ο αρχηγός της ισραηλινής αεροπορίας είχε ερωτηθεί αν είναι έτοιμη να χτυπήσει το Ιράν αν διαταχθεί. Ο ισραηλινός αρχηγός είχε απαντήσει μ΄ ένα ηχηρό ναι κι αυτή η απάντηση ήταν η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής εναντίον της Τεχεράνης.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Το Ιράν απάντησε με την άσκηση «Μεγάλος Προφήτης 17», το σενάριο της οποίας προέβλεπε βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων που το Ισραήλ φέρεται να έχει στη Ντιμόνα. Το βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Ιρανοί δείχνει την προσομοίωση αυτής της επίθεσης.

Σε δηλώσεις που έγιναν στην τελική φάση της άσκησης, με την κωδική ονομασία Μεγάλος Προφήτης 17 (Payambare Azam 17), ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Χοσεΐν Μπαγκερί και ο Διοικητής του IRGC, υποστράτηγος Χουσεΐν Σαλαμί, κατέστησαν σαφές ότι η άσκηση είχε σκοπό να στείλει μήνυμα αποτροπής στο Ισραήλ.

«Το μήνυμα αυτής της άσκησης είναι μια σοβαρή, πραγματική προειδοποίηση στις απειλές των αξιωματούχων του σιωνιστικού καθεστώτος ότι θα πρέπει να προσέχουν να μην κάνουν λάθη,διαφορετικά θα τους κόψουμε τα χέρια».

Ο Ανώτατος Διοικητής του IRGC είπε ότι η διαφορά μεταξύ της πραγματικής επιχείρησης και της άσκησης πυραύλων του IRGC ήταν μόνο οι γωνίες εκτόξευσης . «Ως εκ τούτου, οι εχθροί μας πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους», είπε ο στρατηγός.

Την τελευταία ημέρα της άσκησης, το IRGC εκτόξευσε ταυτόχρονα 16 βαλλιστικούς πυραύλους διαφόρων τύπων που έπληξαν έναν στόχο με ακρίβεια 100%. Ίσως, αυτό ήταν το πιο αξιοσημείωτο μέρος της άσκησης καθώς η κρατική τηλεόραση του Ιράν έδειξε τους πυραύλους στον ουρανό και στη συνέχεια να πέφτουν «βροχή» σε έναν στόχο που μοιάζει πολύ με τον πυρηνικό σταθμό Dimona του Ισραήλ, ο οποίος πιστεύεται ότι φιλοξενεί ισραηλινά πυρηνικά.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία απειλών κατά του Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ είπε ότι διέταξε τον ισραηλινό στρατό να προετοιμαστεί για στρατιωτική επίθεση στο Ιράν. Άλλοι ισραηλινοί αξιωματούχοι πληροφοριών, πολιτικοί και στρατιωτικοί έχουν επαναλάβει την ίδια απειλή.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι ισραηλινές απειλές κατά του Ιράν έχουν κυρίως σκοπό να αναγκάσουν το Ιράν να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις . Στην πραγματικότητα, λένε οι παρατηρητές, το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα αποτελεσματικό στρατιωτικό χτύπημα για να εξαλείψει τους πυρηνικούς σταθμούς του Ιράν.

Πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube