REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 2 Δεκεμβρίου 2021

Δημοσιογράφος Barış Pehlivan: Ο Ιμπραχίμ Καλίν ήταν πηγή της «σκιώδους CIA»

Δημοσιογράφος Barış Pehlivan: Ο Ιμπραχίμ Καλίν ήταν πηγή της «σκιώδους CIA»

Δημοσίευμα – τορπίλη από την εφημερίδα Cumhuriyet, χαρακτηρίζει Σύμβουλο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ως πηγή της “σκιώδους CIA”

Ο δημοσιογράφος, Barış Pehlivan, παρέθεσε σημαντικές πληροφορίες για τον Εκπρόσωπο της Προεδρίας, İbrahim Kalın, στη στήλη του με τίτλο «Κατασκόποι στο AKP» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Αναφέροντας τις διαρροές που υπάρχουν στα έγγραφα του WikiLeaks, ο Pehlivan έγραψε ότι μία από τις πηγές στην Τουρκία της εταιρείας Stratfor, που είναι γνωστή και ως “σκιώδης CIA”, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δομές όπως το Πεντάγωνο και η CIA, είναι ο İbrahim Kalın. Ο Pehlivan αναφέρει ότι ο Kalın παρουσίαζε ως άρθρα του στον Τύπο τις εκθέσεις του Stratfor.

Ο Pehlivan γράφει τα εξής:

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι ο Τζορτζ Φρίντμαν, ο ιδρυτής της Stratfor, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο Υπουργείο Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ και στη CIA, που είναι γνωστός ως «σκιώδης CIA», χρησιμοποίησε τον İbrahim Kalın, ο οποίος ήταν σύμβουλος στον Ερντογάν εκείνη την εποχή, ως πηγή.

Επικαλούμενος τις διαρροές σε έγγραφα του WikiLeaks, ο Pehlivan είπε ότι ο Kalın έστειλε ένα e-mail στον George Friedman και είπε ότι ο ίδιος εξασφάλισε να γίνουν άρθρα οι εκθέσεις της εταιρείας Stratfor για την Τουρκία και τα Βαλκάνια σε κάποια μέσα ενημέρωσης:

«Αγαπητοί George και Kamran,

Είπα σε κάποιους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης να αναφέρουν την έκθεση του Stratfor για την Τουρκία και τα Βαλκάνια και δημοσιεύω τους συνδέσμους των ειδήσεων που παρήγαγαν παρακάτω.

Ιμπραήμ”

Ο Pehlivan χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στο άρθρο του:

Ο Τζόρτζ Φρίντμαν αναφέρει σε ένα σημείωμά του:

“Αυτός ο άντρας είναι μια μεγάλη πηγή… Η σχέση και η συνομιλία μου με αυτόν τον άντρα πρέπει να παραμείνει αυστηρά εμπιστευτική.”

Το σημείωμα που διαβάζετε γράφτηκε από τον Τζορτζ Φρίντμαν, σύμβουλο του Πενταγώνου και η “μεγάλη πηγή” είναι Εκπρόσωπος της Προεδρίας, İbrahim Kalın.

«(…)Ημερομηνία: 27 Φεβρουαρίου 2012. Το WikiLeaks ξεκίνησε τις διαρροές με το όνομα «Παγκόσμια Αρχεία Πληροφοριών». Η πηγή της διαρροής ήταν η παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών Stratfor με έδρα το Τέξας. Μεταξύ των πελατών της ήταν το Πεντάγωνο, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το Υπουργείο Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ και η CIA. Η εταιρεία παρείχε πληροφορίες στους συνδρομητές της. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, το Stratfor ονομάστηκε «σκιώδης CIA». Ομοίως, ο ιδρυτής του, Τζορτζ Φρίντμαν, ήταν σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) και καθηγητής στρατηγικής στα σχολεία των Αμερικανών στρατιωτικών.

Η Stratfor, με επικεφαλής τον Friedman, είχε στρατολογήσει βασικούς αξιωματικούς των πληροφοριών και διπλωμάτες από όλο τον κόσμο. Αλίμονο! Από τα έγγραφα που διέρρευσε το WikiLeaks, μάθαμε ότι ο İbrahim Kalın ήταν μια από τις πηγές του Stratfor στην Τουρκία.

Και πόσο εντυπωσιακές ήταν οι σχέσεις του Καλίν με το Stratfor, που ήταν τότε ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν… Κοίτα… Ημερομηνία: 31 Μαΐου 2010.

Ο Φρίντμαν είχε έρθει στην Τουρκία με τη γυναίκα του για ένα ταξίδι συλλογής πληροφοριών. Ποιος παρείχε το όχημα και τον οδηγό που μετέφεραν το ζευγάρι στην Κωνσταντινούπολη; Συγγνώμη, αλλά ήταν ο Ibrahim Kalin!

Και όχι μόνο αυτό… Ο Καλίν έβγαζε και ειδήσεις υπέρ της «σκιώδους CIA» στην Τουρκία και το ανέφερε στο Stratfor. Ας διαβάσουμε από την αλληλογραφία που διέρρευσε:

«Αγαπητέ George και Kamran, είπα σε κάποια ΜΜΕ να αναφέρουν την έκθεση του Stratfor για την Τουρκία και τα Βαλκάνια και δημοσιεύω τους συνδέσμους των ειδήσεων που παρήγαγαν παρακάτω. Ιμπραήμ».

Γι’ αυτό… Στο e-mail του με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2010, ο Friedman έστελνε το σημείωμα στους υπαλλήλους του ότι η σχέση του με τον İbrahim Kalın έπρεπε να παραμείνει εμπιστευτική».

Πηγή: ahvalnews.com/tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube