Weather Icon
Τουρκία 20 Δεκεμβρίου 2021

Δεν είναι πλέον είδηση: Μείον 6,5% η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Δεν είναι πλέον είδηση: Μείον 6,5% η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

Νέα πτώση της τουρκικής λίρας, μετά τις νέες δηλώσεις Ερντογάν

Με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις μειώσεις των επιτοκίων σημειώθηκε υποτίμηση ρεκόρ στην τουρκική λίρα. Την περασμένη εβδομάδα, μετά τη μείωση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες από την Κεντρική Τράπεζα, το δολάριο σημείωσε άνοδο 17% και το Ευρώ 19% έναντι της λίρας, ανανεώνοντας την ιστορική του κορύφωση.

Ωστόσο, το δολάριο και το ευρώ άρχισαν να ανεβαίνουν ξανά με την πρώτη μέρα της νέας εβδομάδας. Ξεκινώντας τη μέρα με νέο ρεκόρ τις πρωινές ώρες, το δολάριο διαπραγματεύτηκε στις 17,62 και το ευρώ στις 19,84 λίρες.

Ο Ερντογάν έκανε αναφορά στο Κοράνι, το συνάλλαγμα εκτινάχτηκε

Από την άλλη, την Κυριακή το βράδυ, η ομιλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τράβηξε την προσοχή. Μιλώντας στην τελετή των βραβείων Διάδοσης της Γνώσης χθες το βράδυ, ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις για την πολιτική συμφερόντων.

Στη δήλωσή του, ο Ερντογάν είπε: «Μην περιμένετε από εμένα να μειώσω τα επιτόκια» και είπε: «Ως μουσουλμάνος θα συνεχίσω να κάνω ό,τι απαιτείται. Αυτός είναι ο κανόνας».

Την επόμενη αυτής της δήλωσης Ερντογάν, ακολούθησε η νέ αάνοδος του δολαρίου και του ευρώ.

Πηγή: cumhuriyet

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube