Video , ΗΠΑ , Παντελής Σαββίδης , Τουρκία 8 Δεκεμβρίου 2021

Αποκάλυψη διπλωμάτη στην Τουρκία! Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν τον κουρδικό στρατό

Αποκάλυψη διπλωμάτη στην Τουρκία! Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν τον κουρδικό στρατό

Βύρων Ματαράγκας: Γι’αυτό στριμώχνεται η Τουρκία! Θέλουν να ιδρύσουν κουρδικό κράτος. Οι Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν τον κουρδικό στρατό

Μία προσέγγιση της Τουρκίας από άλλη ματιά κάνει ο καθηγητής Βύρων Ματαράγκας στην εκπομπή «Τομές στην Επικαιρότητα» της διαδικτυακής τηλεόρασης «Ανιχνεύσεις Web Tv» που διατηρεί ο Παντελής Σαββίδης.

Συντονιστείτε στις 16:30 στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ο Δρ. Βύρων Ματαράγκας, γεννήθηκε στην Πόλη. Υπηρέτησε ως διπλωμάτης στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, παραιτήθηκε και ζει, εδώ και χρόνια, στην Κωνσταντινούπολη όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσέ Σεχίρ.

Ορισμένα σημεία από τα λεγόμενά του:

Ανταποκρίνεται η πληροφόρηση στα πράγματα; Δυστυχώς όχι! Αν και ζω εκτός Ελλάδας, όσο μπορώ παρακολουθώ τα λεγόμενα στην Ελλάδα. Όσο μπορώ βέβαια, γιατί δεν μου είναι και πολύ εύκολο. Και διαπιστώνω με θλίψη, ότι πολλοί εκφράζουν ευσεβείς πόθους. Άλλος ευσεβείς πόθοι, άλλο πως θα θέλαμε να λέμε εμείς να είναι τα πράγματα. Και άλλο πως στην πραγματικότητα είναι τα πράγματα. Συγκεκριμένα, έχω υπόψιν μου κάποιον, δεν θα πω όνομα, τέλος πάντων, ο οποίος έχει γράψει βιβλία για την Τουρκία και από το 2015, έχει προβλέψει το τέλος του Έρντογαν. Είπε πως ήρθε το τέλος του. Ο Έρντογαν όχι μόνο το τέλος του δεν ήλθε, θέριεψε και έγινε σουλτάνος. Πραγματικά σουλτάνος έγινε. Και υποθέτω πως αυτός ο κύριος και άλλοι που τον ακολουθούν, τα βιβλία αυτά που έγραψε, ή θα πρέπει να τα πολτοποιήσει. Και αν δεν το έκανε να το κάνει. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι.

Για την ορθή ενημέρωση των Ελλήνων. Η κυβερνηση παρασύρεται από προπαγάνδα που γίνεται στην Ελλάδα και έχει σκοτεινές πηγές. Να πω το εξής, ότι ναι μεν η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη. Υπάρχει ακρίβεια. Ναι. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται στην Τουρκία. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που γίνεται στην Τουρκία αυτή, ότι δηλαδή υπάρχει ακρίβεια και πληθωρισμός. Στην Τουρκία έχουν υπάρξει και τις θυμάμαι και εγώ, οικονομικές καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες από τη σημερινή. Θα αναφέρω δύο περιπτώσεις του παρελθόντος, όπως το 1996 με Τανσού Τσιλέρ, η οποία εφήρμοσε τα ίδια μέτρα στην οικονομία με τον Ερντογάν και αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία πλεύσης. Το 1977, την εποχή του Ετσεβίτ, η Τουρκία βιώνει οικονομική κρίση, μετά την εισβολή στην Κύπρο και το εμπάργκο που εφαρμόζεται.

Υπάρχει και η οικονομική κρίση του 2001 που ξεκίνησε από πολιτική κρίση. Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πετάξει το σύνταγμα στον Ετσεβίτ και του είπε «πάρε να μάθεις το σύνταγμα». Όλα αυτά δείχνουν, ότι η Τουρκία είχε ζήσει και χειρότερα.

Πάμε προς το τέλος της εποχής Ερντογάν; Η γνώμη που επικρατεί εδώ στην Τουρκία και τη συμμεριζόμαι, είναι, ότι δεν πρέπει να βιαστεί κανείς, να διαγράψει τον Ερντογάν. Σε δύο χρόνια θα έχουμε εκλογές και σε δύο χρόνια πολλά μπορούν να συμβούν. Είναι η επικρατούσα γνώμη πολλών σοβαρών αναλυτών εδώ στην Τουρκία. Δεν σημαίνει, ότι όλοι συμπαθούν τον Ερντογάν. Το στρίμωγμα της Τουρκίας το βλέπουμε και το ζούμε όλοι. Γιατί συνέβη όμως; Αυτό δεν γίνεται, επειδή η Τουρκία στη θέληση της Ελλάδας να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα. Το στρίμωγμα γίνεται για την Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή για την ίδρυση κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία. Αυτός είναι ο λόγος. Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να δεχτούν ποτέ την ίδρυση κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία.

Για το πραξικόπημα του 2016 είπε: Η δύναμη που ήταν πίσω από το πραξικόπημα, δηλαδή οι ΗΠΑ, δεν ήθελε να επιτύχει. Ήταν ένα μήνυμα που έστειλε στον Έρντογαν του στυλ «πρόσεχε, μπορώ να σου κάνω και αυτό το παιχνίδι». Η συνέπεια ήταν ευρύτατες εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό σημαίνει, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας είναι αποδυναμωμένες. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι ο παλιός τουρκικός στρατός, έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. Ο λόγος που η υπερδύναμη θέλει την αποδυνάμωσή του είναι επειδή συμφέρει το ΝΑΤΟ. Γιατί; Για να μην μπορεί η Τουρκία να αντιδράσει σε αυτό που πάνε να κάνουν στη Βόρεια Συρία. Οι Αμερικανοί κομάντος έχουν αναλάβει να εκπαιδεύσουν κουρδικό στρατό και εξοπλίζουν τους Κούρδους. Στη Βόρεια Συρία θα γίνει αυτόνομη περιοχή Κούδων. Αυτή θα ενωθεί με την αυτόνομη περιοχή του Βορείου Ιράκ και θα ιδρυθεί κουρδικό κράτος. Το κουρδικό κράτος το θέλουν και το έχουν υποσχεθεί οι Αμερικανοί στους Κούρδους. Οι Αμερικανοί τηρούν τις υποσχέσεις τους σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube